Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Τι δουλεία κάνανε πριν γίνουν διάσημοι οι μεγαλύτερες διασημότητες του κόσμου



Ακόμη και οι σταρ έχουν δουλέψει «για ένα κομμάτι ψωμί»

Πολύ προτού ο Λευκός Οίκος ανοίξει διάπλατα τις πύλες του στον πρώτο Αφροαμερικανό πρόεδρο, η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ γίνει μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες συγγραφείς της σύγχρονης εποχής και η Μαντόνα μια από τις πλουσιότερες σόουγουμαν του πενταγράμμου, η επαγγελματική ζωή τους δεν ήταν ακριβώς ρόδινη.

Στη διάρκεια της εφηβείας του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εργάστηκε για ένα καλοκαίρι σε παγωτατζίδικο γνωστής αμερικανικής αλυσίδας, στη Χονολουλού της Χαβάης, όπου γεννήθηκε. Ακόμη θυμάται πόσο σκληρό είναι το παγωτό σοκολάτα, όταν προσπαθείς να βυθίσεις σε αυτό την ειδική κουτάλα για να βγάλεις μια καλοσχηματισμένη μπάλα. «Πονούσαν οι καρποί μου» εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του, σχολιάζοντας ότι ήταν μια δουλειά που σιχαινόταν, επειδή μεταξύ άλλων τον έβαζε στον πειρασμό να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες παγωτού καθημερινά. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», σε νεαρή ηλικία, η «βασίλισσα της ποπ», εργαζόταν σε κατάστημα που σέρβιρε ντόνατς που βρισκόταν στην Πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης. Φυσικά δεν έμεινε για πολύ εκεί. Καθώς διαθέτει ασυνήθιστα υψηλό δείκτη ευφυΐας(140) και ήταν άριστη μαθήτρια, μετά το Λύκειο κέρδισε υποτροφία για να σπουδάσει χορό και υποκριτική στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Λίγο προτού η καλή νεράιδα την ακουμπήσει με το μαγικό ραβδί και τη βοηθήσει να αποτυπώσει με αριστοτεχνικό τρόπο στο χαρτί την ιστορία που τριγυρνούσε από καιρό στο μυαλό της, η «Τζο» δεν βρισκόταν στην καλύτερη φάση της ζωής της. Μόλις είχε χωρίσει από τον πρώτο σύζυγό της, ήταν ανύπαντρη μητέρα ενός μικρού παιδιού και έπασχε από κλινική κατάθλιψη. Εκείνη τη σκοτεινή περίοδο της ζωής της, που ζούσε κυρίως από τα κοινωνικά επιδόματα, εργάστηκε σε αρκετές επιχειρήσεις ως γραμματέας, επειδή εκτός από ένα πρόσθετο μικρό εισόδημα είχε την ευκαιρία να δακτυλογραφεί τα κεφάλαια από το βιβλίο που είχε γράψει το προηγούμενο απόγευμα σε ένα καφέ όπου σύχναζε μετά τη δουλειά. Αν και δεν στέριωνε για πολύ σε καμιά δουλειά, η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ είχε γράψει εκείνη την περίοδο το πρώτο βιβλίο του «Χάρι Πότερ», το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα που ακολούθησαν μέχρι στιγμής, της έχουν αποφέρει πάνω από ένα δις. δολάρια.


newsbeast