Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Σε βάθος 3.900 μ. τα λείψανα ενός θύματος της Air France

Τα λείψανα ενός από τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος του Airbus της Air France πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό το 2009 ανασύρθηκαν σήμερα, ανακοίνωσε η διεύθυνση της...
 γαλλικής χωροφυλακής.
«Μετά μια άκαρπη προσπάθεια, τα λείψανα ενός από τα θύματα της πτήσης Ρίο-Παρίσι ανασύρθηκαν στο σκάφος "l'Ile de Sein" σήμερα νωρίς το πρωί», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της χωροφυλακής.

«Το σε αποσύνθεση πτώμα παρέμεινε σε βάθος 3.900 μέτρα, δεμένο στο αεροπορικό κάθισμα για διάστημα δύο χρόνων», προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Δείγματα που ελήφθησαν από τους ερευνητές της χωροφυλακής επί τόπου θα σταλούν σε εργαστήριο την επόμενη εβδομάδα για να πιστοποιηθεί αν μπορεί να γίνει αναγνώριση μέσω DNA», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Οι προσπάθειες ανάσυρσης των λειψάνων έγιναν κάτω από ιδιαίτερα περίπλοκες συνθήκες. Επικρατούσε μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις τεχνικές δυνατότητες περισυλλογής των λειψάνων», υπογραμμίζει η διεύθυνση της χωροφυλακής.

Τα αίτια του δυστυχήματος του Airbus A330, που στοίχισε τη ζωή σε 228 ανθρώπους, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα υπάρξει φως μετά τις αναλύσεις των δύο μαύρων κουτιών που ανασύρθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στις αρχές Απριλίου σε μια ζώνη 200 ως 600 μέτρων και σε βάθος 3.900 μ
 
πηγές : tro-ma-ktiko.blogspot.com .. & .. real.gr