Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Στην Ολλανδία κοιτάει για τεχνικό διευθυντή ο Παναθηναϊκός


Ο Παναθηναϊκός εξετάζει περιπτώσεις τεχνικών διευθυντών από την Ολλανδία, προκειμένου στην ομάδα να ακολουθηθεί το ολλανδικό μοντέλο με την αξιοποίηση των ακαδημιών. Πάντα ψηλά στη λίστα ο Βέλιτς.
Στο εξωτερικό έχει στραφεί τις τελευταίες ημέρες ο Παναθηναϊκός προκειμένου να εντοπίσει τον άνθρωπο ο οποίος θα αναλάβει τεχνικός διευθυντής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες των "Πράσινων Νέων", ο Δημήτρης Γόντικας κάνει επαφές στην Ολλανδία και εξετάζει περιπτώσεις από τη χώρα της Τουλίπας.
Στην ΠΑΕ επικρατεί η αντίληψη ότι το ολλανδικό μοντέλο είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός στην επόμενη μέρα, αφού τα νέα οικονομικά δεδομένα επιβάλλουν στροφή σε νεαρούς ποδοσφαιριστές με χαμηλό οικονομικό κόστος, αλλά και στην εκμετάλλευση των ακαδημιών.
Έχουν προταθεί Ολλανδοί οι οποίοι έχουν εμπειρία στη θέση του τεχνικού διευθυντή, έχουν προσβάσεις στις αγορές της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής και παράλληλα έχουν αποδείξει ότι δίνουν έμφαση στην πρόωθηση ταλέντων. Υπάρχουν τρεις οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει, αλλά δεν έχουν διαρρεύσει τα ονόματα τους.
Δεν ανακατεύεται ο Σαμαράς
Στενή σχέση με την Ολλανδία διατηρεί ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας Γιάννης Σαμαράς, οπότε αρκετοί θα υποπτευτούν ότι θα εμπλακεί στην αναζήτηση του νέου τεχνικού διευθυντή. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει και το ζήτημα χειρίζεται εξ' ολοκλήρου ο Δημήτρης Γόντικας, κρατώντας ενήμερη τη διοικούσα επιτροπή.
Πάντα ψηλά ο Βέλιτς
Από τον ελλαδικό χώρο, ο Γιάσμινκο Βέλιτς παραμένει η νούμερο 1 επιλογή του Παναθηναϊκού. Ο Βόσνιος είναι δοκιμασμένη λύση και δεν θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής, ενώ έχει αφήσει δείγματα γραφής. Αντίθετα, χάνει διαρκώς έδαφος ο Άκης Ζήκος, μια και ο ίδιος δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει την καριέρα του ως μάνατζερ.






Πηγη:prasinanea.gr