Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Λύση στο θέμα της "παρακολούθησης" από την Αpple με... νέο λογισμικό

Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στον τεχνολογικό “κόσμο” από το γεγονός ότι τα κινητά iPhone και οι ταμπλέτες iPad καταγράφουν κρυφά τις τοποθεσίες των χρηστών τους η Apple, κράτησε τις υποσχέσεις της. Διόρθωσε το πρόβλημα με...ένα νέο λογισμικό.

Η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος iOS 4.3.3, που είναι διαθέσιμη μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος iTunes, εμφανίζεται αυτόματα, όταν μια συσκευή iPhone, iPod Touch ή iPad κάνει συγχρονισμό.

Η Apple προχώρησε σε σημαντική μείωση του μεγέθους του φακέλου αποθήκευσης των δεδομένων εντοπισμού της τοποθεσίας ενώ προχώρησε και σε κατάργηση των γνωστών back-up, (αποθήκευση ασφαλείας) αυτών των δεδομένων στο iTunes.

Στο “χέρι” του χρήστη θα είναι από δω και στο εξής η ενεργοποίηση της υπηρεσίας Location Services αφού θα μπορεί να επιλέγει πότε θα καταγράφεται η θέση του αλλά και πότε θα διαγράφονται και τα μέχρι τότε καταγραμμένα δεδομένα.

Ο κολοσσός της Apple αρνήθηκε ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις των χρηστών και απάντησε ότι η συλλογή των γεωγραφικών δεδομένων γίνεται για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης των τελευταίων.

Οι αναστάτωση που δημιουργήθηκε ήταν όμως δικαιολογημένη αφού οι χρήστες ανησυχούσαν για πιθανή παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων. Η εταιρία λοιπόν, για να μη χάσει το ιδιαίτερα καλό όνομα που διατηρεί εδώ και χρόνια, προχώρησε στις διορθωτικές κινήσεις αυτές, ικανοποιώντας έτσι τους πελάτες της
 
πηγή : tro-ma-ktiko.blogspot.com