Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Για τρίτη φορά το ίδιο βρέφος σε σκουπιδοτενεκέ !

Δυστυχώς για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της αναποτελεσματικότητας του συστήματος, το οποίο αδυνατεί να προστατεύσει τα παιδιά-θύματα.
Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS – 1056» ενημερώθηκε από τις αρμόδιες αρχές ότι βρέφος 7μηνών εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έσπευσε και τώρα βρίσκεται δίπλα στο παιδί ελπίζοντας ότι δεν θα βρεθεί ξανά στους δρόμους.

Μόνο που η ιστορία δεν τελειώνει, ούτε αρχίζει εδώ.
Κατά την αναζήτηση του αρχείου του «Χαμόγελου του παιδιού», οι άνθρωποι του Συλλόγου βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη!




Διαπίστωσαν ότι λίγους μήνες πριν, είχαν κληθεί να στηρίξουν δύο φορές ( σε διάστημα μόλις δυο μηνών ) το συγκεκριμένο βρέφος, αφού η μητέρα του είχε συλληφθεί για εξώθηση σε επαιτεία. Και τις δύο φορές «Το Χαμόγελο» στάθηκε δίπλα στο μωρό, το οποίο δυστυχώς αποφασίστηκε να δοθεί πίσω στη μητέρα του.




Όλοι στο Σύλλογο -που έχει σώσει χιλιάδες παιδικές ζωές και ψυχές- αναρωτιούνται τώρα τι άλλο πρέπει να γίνει για να οργανωθεί ουσιαστικά επιτέλους ο κρατικός μηχανισμός και να προστατεύσει αυτό το παιδί αλλά και τόσα άλλα παιδιά–θύματα για να μην ξαναβρεθούν στους δρόμους!

newsbomb