Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Απεργούν με ραμμένα στόματα !

Έξω από τα Προπύλαια στην οδό Πανεπιστήμιου βρίσκονται έξι πολιτικοί πρόσφυγες...
από το Αφγανιστάν, οι οποίοι... πραγματοποιούν απεργία πείνας, έχοντας ραμμένα τα στόματα τους.



Ένας από τους απεργούς πείνας λιποθύμησε το βράδυ της Τρίτης (4/1) και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ενώ η κατάσταση και των υπολοίπων, οι οποίοι είναι εμφανώς καταβεβλημένοι, διαρκώς χειροτερεύει.



Οι έξι πρόσφυγες καταγγέλλουν ότι από τις αρχές Δεκέμβρη έχουν υποβάλλει αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου, κάτι το οποίο δικαιούνται σύμφωνα με το Δίκαιο, αφού η χώρα τους βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.



Καταγγέλλουν δε ότι εκδιώχθηκαν βίαια από τις αστυνομικές αρχές στις 21 Δεκέμβρη, τόσο οι ίδιοι όσο και οι γυναίκες και τα παιδιά τους, όταν πήγαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να ενημερωθούν για την πορεία του αιτήματος τους.




'Επειτα από αυτό το γεγονός και έχοντας μείνει εδώ σαν φυλακισμένοι και υπάρξει αντικείμενα εκμετάλλευσης και κακοποίησης για χρόνια, με απέραντη θλίψη διαπιστώνουμε ότι στην Ελλάδα, μόνο αν θυσιάσεις την ζωή σου μπορείς να έχεις το δικαίωμα στα πιο βασικά δικαιώματα της ζωής που είναι η ελευθερία και μια αξιοπρεπής ζωή', λένε σε γραπτή τους ανακοίνωση.



"Είμαστε άνθρωποι που ζούμε πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα και δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Ζητάμε απλά την εφαρμογή της διεθνούς νομοθεσίας, τίποτα περισσότερο", δήλωσε ο Γκολάμι Ρεζά, μέλος της επιτροπής αγώνα των Αφγανών και συμπλήρωσε:



'Θέλουμε να ζήσουμε στην Ελλάδα αξιοπρεπώς. Δεν έχουμε σκοπό να πάμε σε άλλη χώρα. Τα παιδιά μας που έχουν γεννηθεί εδώ μιλάνε ελληνικά και εμείς θέλουμε να ζήσουμε νόμιμα σε μια ειρηνική χώρα'.

πηγή : tsekouratoi