Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Περιστέρια μετέφεραν... ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα !

Εμβρόντητοι έμειναν οι υπεύθυνοι φυλακών στη Βραζιλία, όταν διαπίστωσαν με ποιο τρόπο κρατούμενοι προμηθεύονται ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα. Οι έγκλειστοι λάμβαναν από συνεργούς τους τις παράνομες ουσίες και τα κινητά τηλέφωνα, με ταχυδρομικά περιστέρια.


Οι υπεύθυνοι των φυλακών στη Μαρίλια, 450 χιλιόμετρα από το Σάο Πάουλο της Βραζιλίας, διαπίστωσαν ότι το τελευταίο διάστημα οι κρατούμενοι είχαν στην κατοχή τους ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών και κινητά τηλέφωνα. Προσπαθούσαν να...

βρουν πως τα προμηθεύονταν. Είχαν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας, αλλά αποδεικνύονταν αναποτελεσματικά. Ώσπου κάποιος παρατήρησε ότι κάποια περιστέρια πετούσαν με δυσκολία στον χώρο της φυλακής.

Τα περιστέρια διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούνταν ως μεταφορείς ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων. Μια πρακτική που εφαρμόστηκε στην αρχαία Αίγυπτο και την Περσία, χρησιμοποιήθηκε από τους ευφάνταστους Βραζιλιάνους κρατούμενους για να προμηθεύονται ναρκωτικά. Τα περιστέρια τα φρόντιζαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι.

Οι υπεύθυνοι της φυλακής στη Μαρίλια διαπίστωσαν ότι σε ένα κελί είχε φτιαχτεί φωλιά για τα ταχυδρομικά περιστέρια, τα οποία αφού εκπαιδεύονταν, τα έπαιρναν συγγενείς των κρατουμένων, εκτός φυλακής. Στη συνέχεια τα περιστέρια επέστρεφαν στη φυλακή μεταφέροντας ναρκωτικά και οτιδήποτε άλλο ήθελαν οι κρατούμενοι.


Πηγή: ant1.gr