Πρόκειται για ένα παράδοξο φαινόμενο που παρατηρήθηκε πέρσι με...τις καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν στην επαρχία Sindh.
Οι πλημμύρες ξεκίνησαν τον Ιούλιο και μέσα σε μια βδομάδα, όπως αναφέρει το National Geographic, έπεσε νερό που ισοδυναμούσε με βροχόπτωση 10 ετών!
Όταν οι πλημμυροπαθείς επέστρεψαν στον τόπο τους, για να προσπαθήσουν να ξαναφτιάξουν τα σπίτια και τις ζωές τους, είδαν τα δέντρα τους καλυμμένα.
Εκατομμύρια αράχνες ανέβηκαν στα δέντρα για να σωθούν από τα νερά. Λόγο του μεγέθους της πλημμύρας και της μεγάλης διάρκειας που χρειάστηκε για να φύγουν τα νερά, οι αράχνες έφτιαχναν ιστούς πάνω στα δέντρα με αποτέλεσμα να τα μετατρέψουν σε τρομακτικά κουκούλια.
Παρόμοιο φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ ξανά στον κόσμο.
Οι κάτοικοι καλωσόρισαν το φαινόμενο, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πια σημαντικά λιγότερα κουνούπια από τα αναμενόμενα - τα περισσότερα πιάνονται στους ιστούς!
Τα νερά κανονικά θα προσέλκυαν πολλά κουνούπια που με τη σειρά τους ευθύνονται για τα κρούσματα ελονοσίας.
«Επρόκειτο για καταστροφή σε slow-motion» δήλωσε ο Russell Watkins, ο Βρετανός ακτιβιστής του οργανισμού Department for International Development (DFID), που ασχολείται με ανθρωπιστική βοήθεια προς τρίτες χώρες.
Ο Watkins τράβηξε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Πακιστάν τον περασμένο Δεκέμβριο... Κατά τη διάρκεια της καταστροφής, τα νερά ανέβαιναν μέχρι 6 μέτρα από την επιφάνεια της γης. Αλλά και το Δεκέμβριο, όπως είναι εμφανές, δεν είχαν υποχωρήσει εντελώς (ήταν στο 1 μ.).
24wro.blogspot.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου