Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Τα πιο "απαγορευμένα" θρίλερ στην κινηματογραφική ιστορία!

Προσωπικά λατρεύω την ιδέα ενός κατασκότεινου δωματίου και μιας τεράστιας οθόνης στην οποία προβάλλεται ένα ανατριχιαστικό θρίλερ.
Δεν έχουν όμως όλοι τις ίδιες αντοχές στον τρόμο, ειδικότερα όπως παρουσιάζεται στη μεγάλη οθόνη, όπου η χρήση της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας στον τομέα των ειδικών και ψηφιακών εφέ αλλά και του μακιγιάζ, μπορεί να ζωντανέψει τους πιο φριχτούς και αποκρουστικούς εφιάλτες μας!

Ίσως για αυτό σε πολλές χώρες διάφορες ταινίες τρόμου έχουν απαγορευτεί και εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις πιο απαγορευμένες.

A Serbian Film (2010)



Η ταινία έχει απαγορευτεί στη Βραζιλία, την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Αυστραλία.
Η υπόθεση έχει ως εξής: ένας πρωταγωνιστής σε ταινίες πορνό, που ψάχνει απελπισμένα για χρήματα, συμφωνεί να συμμετάσχει σε μια "καλλιτεχνική ταινία", όμως γρήγορα ανακαλύπτει πως αυτά που θα χρειαστεί να κάνει και να του κάνουν είναι αποτρόπαια.
Και όλα αυτά στο όνομα της τέχνης.




Freaks (1932)


Ακόμα και μια ταινία του προηγούμενου αιώνα είχε υποστεί αυστηρή λογοκρισία καθώς απαγορεύτηκε σε τέσσερις χώρες, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία αλλά και στη Βρετανία, από το 1932 μέχρι το 1963.
Η ταινία είχε χαρακτηριστεί πρωτοποριακή για την εποχή της καθώς παρουσιάζει τη ζωή μερικών απόκληρων της κοινωνίας, που ζουν στο περιθώριο εξαιτίας της μοναδικής τους εμφάνισης.
Επιβιώνουν δε, ως εκθέματα σε τσίρκο.
Εκεί ένας νάνος πέφτει θύμα απάτης και καταλήγει δηλητηριασμένος από μια όμορφη γυναίκα και τον γόη φίλο της.
Τα υπόλοιπα "freaks" όμως αποφασίζουν να εκδικηθούν με τον δικό τους τρόπο...




Hostel (2005) και Hostel: Part II (2007)


Τελείως δικαιολογημένη η απαγόρευση των ταινιών του Eli Roth, αφού οι σκηνές βίας και εκφοβισμού διαδέχονται η μία την άλλη!
Άνθρωποι σκοτώνονται και βασανίζονται με τους πιο ευρηματικούς και διεστραμμένους τρόπους, ενώ όποιος είδε τις ταινίες σίγουρα θα έκανε πολύ καιρό να εμπιστευτεί όμορφες και σαγηνευτικές φοιτήτριες!
Οι ταινίες απαγορεύτηκαν σε πέντε χώρες, τη Μπούρμα, το Ιράν, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και την Ουκρανία.




Salo, ή 120 Ημέρες στα Σόδομα (1976)


Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μαρκήσιου ΝτεΣαντ, η ταινία Salo διαπραγματεύεται το θέμα της απαγωγής μιας ομάδας εφήβων από τέσσερις φασιστές ηγέτες, οι οποίοι τους υποβάλλουν σε κάθε είδους βασανιστήρια, σεξουαλικά ή μη.
Απαγορεύτηκε σε έξι χώρες. Στη Βρετανία μέχρι το 2000 και στη Νέα Ζηλανδία μέχρι το 2001.
Η Αυστραλία απαγόρευσε την ταινία μέχρι το 1993 και την απαγόρευσε ξανά το 1998. Επίσης απαγορεύτηκε στη Φινλανδία, την πρώην Δυτική Γερμανία και τη Νορβηγία.





Last House on the Left (1972)


Η ταινία είχε απαγορευτεί στην Μαλαισία μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90 και στην Αυστραλία μέχρι το 2004.
Στη Βρετανία προβλήθηκε μια λογοκριμένη έκδοση το 2002, ενώ η ολοκληρωμένη μορφή της ταινίας προβλήθηκε μόλις το 2008.
Περαιτέρω η Σιγκαπούρη, η Ισλανδία, η Νέα Ζηλανδία και τη Νορβηγία απαγόρευσαν την προβολή της ταινίας.
Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από την απαγωγή δύο νεαρών κοριτσιών από μια ομάδα εγκληματιών, οι οποίοι τις βίασαν και τις βασάνισαν.




The Evil Dead (1981)


Το πρώτο μέρος της cult τριλογίας του Sam Raimi απαγορεύτηκε σε οχτώ χώρες!
Συγκεκριμένα στη πρώην Δυτική Γερμανία, τη Βρετανία, τη Σιγκαπούρη, τη Φινλανδία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, τη Σουηδία και τη Μαλαισία.
Η ταινία περιλαμβάνει πολλές σοκαριστικές σκηνές μεταξύ των οποίων και ένα στιγμιότυπο ενός δαιμονισμένου δέντρου (!) που βιάζει μια γυναίκα...
Χρειάζεται να το αναλύσουμε περαιτέρω;




Texas Chainsaw Massacre (1974)


Η κλασική ταινία σχετικά με μια κανιβαλλιστική οικογένεια που "συλλέγει" νεαρούς ταξιδιώτες για τις αηδιαστικές διατροφικές της συνήθειες, που απαγορεύτηκε σε 11 χώρες, τη Βρετανία, την Αυστραλία, την Ισλανδία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την πρώην Δυτική Γερμανία, την Βραζιλία, τη Χιλή, και τη Σιγκαπούρη.




I Spit on Your Grave (1978)


Από το 1984 μέχρι το 2001 είχε απαγορευτεί η ταινία στη Βρετανία, ενώ στην Αυστραλία από το 1997 έως το 2004.
Παράλληλα, στον Καναδά δεν επιτρεπόταν η δημόσια προβολή της μέχρι και το 1998, ενώ η απαγόρευση της ταινίας στην Ιρλανδία ξεκίνησε το 2002.
Στη Νορβηγία, την Ισλανδία, την πρώην Δυτική Γερμανία, την Κίνα, την Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη δεν επιτράπηκε η προβολή της ταινίας.
Στην ταινία μια γυναίκα βιάζεται από μια ομάδα αντρών και στη συνέχεια παίρνει την εκδίκησή της, δολοφονώντας τους.




Cannibal Holocaust (1980)


Ένα σατυρικό θρίλερ για μια ομάδα κινηματογραφιστών που καταγράφουν τη ζωή μιας καννιβαλικής φυλής του Αμαζονίου.
Φυσικά τα μέλη της φυλής ενοχλούνται από την παρουσία τους και η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου.
Το πιο σοκαριστικό είναι πως η παραγωγή επέτρεψε τη σφαγή αληθινών ζώων για τις ανάγκες του σεναρίου.
Όπως ήταν φυσικό η ταινία απαγορεύτηκε σε 19 χώρες.
Δέκα ημέρες ύστερα από την πρεμιέρα της, ο σκηνοθέτης Ruggero Deodato συνελήφθη με την κατηγορία πως οι δολοφονίες στην ταινία συνέβησαν και στην πραγματικότητα.
Ο σκηνοθέτης απέδειξε ότι οι ηθοποιοί ήταν ζωντανοί, το ίδιο όμως δεν ίσχυε και για τα ζώα που συμμετείχαν στην παραγωγή.
Στη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, το Κουβέιτ, τη Μαλαισία, το Μαρόκο, τη Νορβηγία, τη Νότιο Αφρική, τη Σρι Λάνκα, τη Σουηδία και την Τουρκία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, την Μπούρμα, το Μπουτάν, το Ιράν και τη Σιγκαπούρη η ταινία είχε απαγορευτεί για σχεδόν δύο δεκαετίες.

tsekouratoi





Σου άρεσε?Κάνε like!