Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Επιβάτες κατέλαβαν αεροπλάνο που ερχόταν Αθήνα

Αρνήθηκαν να κατέβουν απο το αεροπλάνο όταν τους ανακοινώθηκε οτι η πτήση ματαιώθηκε...


Μια διαφορετικού τύπου "αεροπειρατεία" έγινε την...Παρακευή σε αεροσκάφος της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Viking Hellas.

Οι περίπου 100 επιβάτες του αεροπλάνου αρνήθηκαν να αποβιβαστούν απο αυτό, όταν τους ανακοινώθηκε οτι η πτήση απο το Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας με προορισμό την Αθήνα, ματαιώθηκε.

Αρχικά η πτήση προγραμματιζόταν να αναχωρήσει από το Μάντσεστερ στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι επιβάτες όμως μεταφέρθηκαν στο Μπέρμιγχαμ με λεωφορείο και επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο με την προοπτική να αναχωρήσουν στις 5 το απόγευμα. Λίγο αργότερα όμως τους ανακοινώθηκε ότι η πτήση ματαιώθηκε και οι υπεύθυνοι τους ζήτησαν να αποβιβαστούν, εκείνοι όμως αρνήθηκαν.

Αστυνομικοί μπήκαν στο αεροπλάνο, χωρίς ωστόσο να επέμβουν στη διαμάχη μεταξύ των επιβατών και της εταιρείας ενώ η κατάληψη συνεχίστηκε μέχρι τη 1.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με επιβάτη που επικαλείται το BBC, η πτήση ήταν μισθωμένη και αρχικά είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει στις 21 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να αποζημιωθούν και έλαβαν επιστολή από τη Viking Hellas, η οποία ανέφερε ότι η πτήση ματαιώθηκε λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχει αντίδραση απο την πλευρά της εταιρείας.