Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Τα ακριβότερα φαγητά και ποτά στον κόσμο!!!



Οι Έλληνες είμαστε γνωστοί καλοφαγάδες.
Ξέρουμε να εκτιμάμε το νόστιμο, το καλομαγειρεμένο, το απλό ή το πιο σύνθετο φαγητό. Τα παρακάτω φαγητά ίσως να είναι υπέροχα, καταπληκτικά και εμπνευσμένα, ωστόσο πρέπει να σου περισσεύουν πολλά λεφτά για να τα γευθείς.


Σαφράν: τιμή κιλού από 1100 εως 11000$Macadamia nut: τιμή κιλού πάνω από 30$.
Iranian caviar: Χαβιάρι πολυτελείας με τιμή κιλού πάνω από $5,000 per kilogram στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
White truffle/Ασπρη τρούφα: Αυτά τα μανιτάρια πωλούνται στην εκπληκτική τιμή των 2.000 και 4.000$το κιλό
La Bonnotte French potato: Ειδική "ράτσα" πατάτας μπορεί να φτάσει τα $500 αφού το είδος έχει σχεδόν εξαφανιστεί!
Το πιο ακριβό μοσχάρι του κόσμου έρχεται από τις αγελάδες Wagyu στην Ιαπωνία. 200 γραμμάρια φιλέτο κοστίζουν στην Ευρώπη περισόττερο από 100$.
Ένα Club sandwich από τα Essen aka von Essen Platinum Club Sandwich. Κοστίζει 200$ και θεωρείται must για τους φανατικούς του είδους.
Η πιο ακριβή πίτσα του κόσμου κοστίζει 8300 Eur και μπορείτε να τη βρείτε στην Ιταλία. Με γενναιοδωρες δόσεις από χαβιάρι και αστακό, η πίτσα έχει διάμετρο 20cm και Louis XIII Remy Martin κονιάκ χυμένο από πάνω.


Ομελέττα από το Le Parker Meridien εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Η ομελέττα που κοστίζει $1,000 αποτελείται από χαβιάρι sevruga , έναν ολόκληρο αστακό και 6 αβγά. Η αλήθεια είναι ότι και μόνοι σας να την φτιάχνατε θα πληρώνατε $700 μες στο νερό!
Το πιο ακριβό επιδόρπιο στον κόσμο κοστίζει $1000. Φτιάχνεται από 5 μπάλες παγωτό βανίλια Tahitian, βανίλια Madagascar , 23K βρώσιμα φύλλα χρυσού και μια από τις ακριβότερες σοκολάτες στον κόσμο, την Amedei Porceleana.
Chocopologie by Knipschildt: Κοστίζει $2,600 το κιλό, αυτή η χειροποίητη σοκολατένια τρούφα, και είναι διαθέσιμη μόνο κατόπιν παραγγελίας! Τρέξτε να προλάβετε! Περιέχει μαύρη τρούφα και 70% κακάο Valrhona.
Kopi Luwak: Ο καφές έρχεται από το νησί της Ινδονησίας Sumatra και η μειωμένη ετήσια παραγωγή, εκτινάσσει την τιμή του στα $300/pound ή περισσότερο!
Κινέζικο πράσινο τσάι, ονομάζεται Tieguanyin, και κοστίζει 1,700 Yuan ($3,000) το κιλό και περίπου 8.50 Yuan ($15) το φλυτζάνι.
Φακελάκι του τσαγιού από την PG . Χειροποίητα διακοσμημένο με 280 διαμάντια κοστίζει £7,500, και φτιάχτηκε για να θυμίζει στον κόσμο πόσο πολύ αγαπούν αυτό το ¨βρεττανικό¨ cup of tea. Το ξεχνάς αυτό το τσάι; Εμ δεν το ξεχνάς.
Η πιο ακριβή σαμπάνια του κόσμου είναι η Perrier Jouet Belle Epoque Blanc de Blanc, φτιάχνεται από ειδικά επιλεγμένα σταφύλια, και πωλείται σε μπουκάλια ζωγραφισμένα στο χέρι έναντι $1,500.Τουλάχιστον μετά σας μένει το μπουκάλι.Macallan Fine Rare Vintage,ουίσκι. Με μόνο 85 μπουκάλια παγκοσμίως, το να γευτείς αυτό το ουίσκι θεωρείται μεγάλο προνόμιο! Κοστίζει $38,000 το μπουκάλι!
Το ρούμι Wray Nephew White Overproof συσκευάστηκε το 1940. Εχουν μείνει μόνο τέσσερα στον κόσμο κάθε ένα από το οποία κοστίζει $53,000.

planitikos.

Σου άρεσε?Κάνε like!