Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Σοκολατάκια υποβρύχιο

Υλικά

  • 300 γραμμβανίλια γλυκό (υποβρύχιο)
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο φιστίκι Αιγίνης (ψίχα ωμή)
  • 2 φέτες κέικ (κακάο ή βανίλια) σε τρίμματα
  • 300 γραμμσοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη βανίλια, τα τρίμματα κέικ και την ψίχα φιστικιού. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού ή μπαστουνάκια. Τα αραδιάζουμε σε δίσκο. Λιώνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρά.


Βουτάμε ένα ένα τα σοκολατάκια και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα ή σε σχάρα, να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Βάζουμε ένα ένα σοκολατάκι σε καραμελόχαρτο αφού στεγνώσει τελείως και κρυώσει η σοκολάτα.

syntagoula