Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Παπανδρέου-Χωρίς πρωθυπουργό η Ελλάδα-Δραματικές στιγμές



Πολιτική θύελλα έχει προκληθεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη να αποχωρεί οργισμένος από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και να καταγγέλλει τον κ. Παπανδρέου και κ. Σαμαρά για παιχνίδια τακτικής με τα οποία παρασέρνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 


Μάλιστα, κατήγγειλε ότι οι τρεις μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο συζητούσαν και αποφάσιζαν και είχαν τον κ. Καρατζαφέρη σε ξεχωριστό δωμάτιο για να περιμένει. 

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε επισκεφτεί πρώτος τον κ. Παπούλια που του έδωσε την παραίτησή του.  

Μπαίνοντας ο κ. Παπανδρέου στο γραφείο του κ. Παπούλια δήλωσε ότι αυτή αυτή η συνεργασία είναι μια μεγάλη στιγμή για τον τόπο και δήλωσε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι πράγματι είναι μία απόφαση που περίμενε πολύ καιρό ο τόπος και σημείωσε με νόημα πως τη νέα κυβέρνηση πρέπει όλοι να την βοηθήσουμε για να πετύχει. 


Μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης έφθασε και ο κ. Σαμαράς. 

Πάντως, τρον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο θέλουν οι τελευταίες πληροφορίες να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας. Μάλιστα μιλώντας στο Newsit, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος είπε: "Η λύση θα είναι θεσμική."

 Στη Βουλή υπάρχει έως και αυτή την ώρα ένα κλίμα δυσαρέσκειας για την επιλογή του Φ.Πετσάλνικου. Λένε: "Γιατί επελέγη ο άνθρωπος του Παπανδρέου; Γιατί αποκλείστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος;"

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την επιλογή Πετσάλνικου διαφωνεί σφόδρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ βουλευτής φέρεται να είπε στην Βουλή: "Κάναμε τόση φασαρία για να κάνουμε πρωθυπουργό τον αρχικηπουρό του Βενιζέλου;"


newsit