Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Αγκαλιά η θεραπευτική !

Μία αγκαλιά μπορεί να σου δώσει πολλά, όχι μόνο να σου καλύψει την ανάγκη για ζεστασιά, για φροντίδα και για στοργή αλλά και να βοηθήσει να βελτιώσεις την διάθεση σου και να θωρακίσεις την υγεία σου.
Δεν το λέω εγώ, αλλά ερευνητές!
Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας η αγκαλιά αυξάνει μία ορμόνη, την οξυτοκίνη η οποία μειώνει τον κίνδυνο για τις καρδιακές νόσους ενώ ταυτόχρονα μειώνει την ορμόνη του στρες κορτιζόλη, την αρτηριακή πίεση και την καρδιακή συχνότητα.

Μάλιστα έχει παρατηρηθεί πως η αγκαλιά στους ενήλικες δρα ως παυσίπονο αφού μπορεί να μειώσει τα επίπεδα πόνου.

Σύμφωνα με τη Dr. Karen Grewen, μία ανθρώπινη επαφή, όπως είναι η αγκαλιά ή το κράτημα του χεριού μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να τα βγάλουν πέρα και να τους προστατέψει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ενώ και ο Dr. David Schnarch υποστηρίζει ότι μια ζεστή αγκαλιά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια σχέση, αφού είναι αυτή που καθορίζει το σεξουαλικό πάθος μεταξύ των δύο εραστών. «Η αγκαλιά αποτελεί το πιο ξεκάθαρο σημάδι που μπορεί να δώσει ο ένας στον άλλον για τα συναισθήματα της πίστης και της αφοσίωσής του. Είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος να πούμε “διάλεξε εμένα”, “μη με ξεχάσεις” ή “μη με αφήσεις” στον σύντροφό μας. Η αγκαλιά είναι το μέσο έκφρασης των πιο κρυφών επιθυμιών της ανθρώπινης ψυχής» τονίζει ο αμερικανός ψυχολόγος.

Και αν νομίζετε πως οι γυναίκες θέλουν πιο πολύ τις αγκαλιές από τους άντρες είσαστε γελασμένοι καθώς έρευνες που έγιναν σε ενήλικες στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ισπανία, απέδειξαν πως οι άνδρες ήταν πιθανότερο να είναι ευχαριστημένοι από τη σχέση τους και ότι τα συχνά φιλιά και οι αγκαλιές αποτελούν παράγοντα ευτυχίας για εκείνους!

Αφήστε τους εαυτούς σας και προσπαθήστε να προσφέρετε αγκαλιές όποτε το έχετε ανάγκη, αυτοί που θα αγκαλιάσετε θα έχουν την ίδια ανάγκη με εσάς να δεχτούν την αγκαλιά και να χαθούν για λίγο στα χέρια σας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ένας άντρας ξεκίνησε το κίνημα της δωρεάν αγκαλιάς «free hugs».

Στους ρυθμούς που ζούμε πλέον μία αγκαλιά μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι προβλήματα μπορεί να έχουμε και να μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς.
ipop.gr