Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Επικίνδυνο παιχνίδι: νέοι "πίνουν" βότκα με τα μάτια τους

Λίγο παλαιότερα γράψαμε για ένα επικίνδυνο παιχνίδι που αφορούσε τα εμποτισμένα με βότκα ταμπόν, και αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε με μια πιο τρελή ακόμα σειρά από συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ με μια εξίσου παράξενη μέθοδο της κατανάλωσης οινοπνεύματος που ονομάζεται βότκα eyeballing. Πιθανόν να μην γνωρίζατε ότι μπορείτε να "πιείτε" με τα μάτια σας, έτσι δεν είναι; Πιστέψτε με, ήμασταν το ίδιο σοκαρισμένοι όπως είστε τώρα... Στην ουσία το eyeballing σημαίνει ότι...

κάποιος ρίχνει βότκα στο μάτι του, το οποίο ορισμένοι ισχυρίζονται ότι τους κάνει μεθυσμένους σε χρόνους ρεκόρ. Ακριβώς όπως στην περίπτωση του ταμπόν εμποτισμένου με βότκα, η εξήγηση πίσω από αυτή την περίεργη μέθοδο έχει να κάνει με το ότι υποτίθεται ότι το αλκοόλ απορροφάται πιο γρήγορα από ό, τι με τους παλιούς παραδοσιακούς τρόπους. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μόνο μια μικρή ποσότητα αλκοόλ μπορεί να εισέλθει στην πραγματικότητα στο σύστημά σας μέσω του ματιού, επομένως οι ισχυρισμοί αυτοί είναι το πιθανότερο ψεύτικοι.

Ένα πράγμα που είναι πολύ πραγματικό, ωστόσο, είναι η απειλή της οριστικής τύφλωσης, ως αποτέλεσμα του να παίξει κάποιος αυτό το ηλίθιο παιχνίδι κατανάλωσης αλκοόλ στο κολέγιο. Οι άνθρωποι που χύνουν το αλκοόλ στα μάτια τους κινδυνεύουν από κάψιμο του επιθηλίου, ένα λεπτό στρώμα του δέρματος που προστατεύει το μάτι, το οποίο σε βάθος χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση, ουλές και τελικά ακόμη και τύφλωση. Ένας οφθαλμίατρος έφτασε στο σημείο να το συγκρίνει με την έκχυση χλωρίνης στα μάτια. Η Daily Mail αναφέρει ότι ένα κορίτσι που παραδέχτηκε ότι έκανε eyeballing με βότκα πολλές φορές στο κολέγιο, είχε μείνει με πληγή και πρόβλημα στο μάτι, λόγω της βότκας που έκανε κακό στον κερατοειδή της. Οι οφθαλμίατροι είπαν ότι μελλοντικές επιπλοκές της περίπτωσης της θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τύφλωση, κάτι που κάνει πλέον και την ίδια να αναγνωρίζει πόσο τρομακτικό είναι.