Υλικά...
Για τους λουκουμάδες: 500 γρ. γάλα πλήρες, 20 γρ. μαγιά μπίρας φρέσκια, 30 γρ. ζάχαρη, 5 γρ. αλάτι, 520 γρ. αλεύρι, αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα. Για τη γέμιση: 100 γρ, κουβερτούρα 70% κακάο, 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, μέλι.
Εκτέλεση…
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90˚C και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα και φτιάχνουμε μια ganache. Αφήνουμε την ganache στο ψυγείο να παγώσει και με ένα κορνέ φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια επάνω σε μια λαδόκολλα, και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Για τους λουκουμάδες: Τοποθετούμε λίγο από το γάλα στη φωτιά να χλιαρύνει και μέσα διαλύουμε τη μαγιά προσθέτοντας τη ζάχαρη και το αλάτι. Αδειάζουμε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με το αλεύρι. Ή στο μίξερ ή με σύρμα. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον 1 ώρα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι σε όχι πολύ δυνατή φωτιά. παίρνουμε λίγη ζύμη του λουκουμά και καλύπτουμε μ’ αυτή ένα παγωμένο μπαλάκι ganache. Πρέπει να προσέξουμε η ganache να είναι καλυμμένη καλά και να μη βγαίνει έξω από τη ζύμη. Για να το πετύχουμε αλευρώνουμε τα χέρια μας ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα τη ζύμη. Ρίχνουμε τους γεμιστούς λουκουμάδες μέσα στο λάδι και με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε συνεχώς έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε ζεστούς με μέλι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου