Όλοι έχουμε άγχος πριν το πρώτο ραντεβού με κάποιον, η Μαρκέλα όμως έχει πραγματικά πλάκα...
Καταρχάς, στο ανακοινώνει ψιθυριστά. Και σε ξορκίζει να μην πεις σε κανέναν τίποτα “για να μην το γρουσουζέψει” “γιατί κανένας άλλος δεν το ξέρει, μόνο εσύ”, “γιατί δεν ξέρει τι θα γίνει” και διάφορα τέτοια. Βέβαια, ανακαλύπτεις ότι όλοι το ξέρουν, αλλά απλά φρικάρει στην ιδέα ότι μπορεί να το συζητάτε μεταξύ σας όταν εκείνη λείπει.
Στην αρχή είναι ενθουσιασμένη. Και απολύτως αισιόδοξη. Είναι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά. Τέλεια. Συγκλονιστικά -γιατί ακούει και το Σύμπαν! Μετά αρχίζει το άγχος...
Μιλάει με όλους τους κολλητούς για το τι θα φορέσει, τελικά δεν ακούει κανέναν, φοράει αυτό εκείνη θέλει και αρχίζει να βάφεται για μία ώρα περίπου. Γενικότερα ετοιμάζεται για ένα τρίωρο.
Είναι τρομοκρατημένη του κερατά... Κι αν δεν του αρέσω; Κι αν δεν ταιριάζουμε; Κι αν δεν έχουμε τι να πούμε; Είμαι ωραία; Μήπως είναι πολύ κοντό; Μήπως με περάσει για “μπιπ”; Μήπως να φορέσω το άλλο; Μήπως βάφτηκα πολύ; Πόσα λεφτά να πάρω μαζί μου; Είμαι ωραία; Κι αν δεν του αρέσω; Πετάνε τα ψωμάκια; Το προγούλι; Έχω παχύνει... έχω κυτταρίτιδα... Χάλια είμαι.
Δεν είναι να βρίσκεσαι δίπλα της λίγο πριν φύγει. Θα σε φρικάρει. Και τα νευράκια της... στο όριο! Μάταια προσπαθείς να τη χαλαρώσεις... Που και που καταφέρνει να επιβληθεί στον εαυτό της και μετά ξανά από την αρχή...
H Μαρκέλα δεν ήταν ποτέ ο εαυτός της στο πρώτο ραντεβού. Στην πραγματικότητα έπαιζε ένα ρόλο που εμείς οι φίλοι ποτέ δεν είχαμε δει. Κι όσες φορές η πρώτη συνάντηση κατέληγε σε σχέση, πάντα κατέληγε και σε χωρισμό, γιατί αργά η γρήγορα ο πραγματικός εαυτός έκανε την εμφάνισή του. Και τις περισσότερες φορές ο σύντροφος εξαγριωμένος φώναζε για “τα λεφτά του πίσω” μιας και το “διαφημιστικό σποτ” ήταν παραπλανητικό.
Οι συμβουλές της ειδικού!
1. Να είμαστε ο εαυτός μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είμαστε διαφορετικές από αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα. Αν του παρουσιαστείς σαν κάποια που δεν είσαι μετά τι θα γίνει;
2. Να μην είμαστε υπερβολικές στην εμφάνισή μας. Καμία υπερβολή. Ούτε εντελώς άβαφτες ούτε και πάρα πολύ φτιαγμένες.
3. Να έχουμε συμφωνήσει το μέρος. Πρέπει να είναι ένα μέρος που να μας διευκολύνει να συζητήσουμε και να επικοινωνήσουμε. Όχι δηλαδή να πάμε σε ένα μέρος με πολύ βαβούρα και πολύ φασαρία που τελικά είτε πήγαμε ραντεβού είτε δεν βγήκαμε να είναι το ίδιο -να μην έχουμε καταλάβει ο ένας τον άλλον.
4. Να μην δώσουμε την εντύπωση ότι είμαστε έτοιμες να πληρώσουμε τον λογαριασμό ούτε όμως και να σπεύσουμε να βγάλουμε το πορτοφόλι μας. Να αφήσουμε την δυνατότητα στον άλλον να το διαχειριστεί και να του πούμε: “είσαι σίγουρος; εγώ θέλησα να πληρώσω τα μισά.” Και αν εκείνος επιμείνει να τον αφήσουμε να πληρώσει. Αν το δεχτεί θα συμμετάσχουμε.
5. Να μην αντιδικήσουμε σε θέματα που μπορεί να έχουμε διαφορετική άποψη. Δεν θα βγάλουμε άκρη. Αν εκείνος είναι Παναθηναϊκός, εμείς Ολυμπιακός και πλακωθούμε γιατί η διαιτησία δεν ήταν καλή και έβγαλε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή τι θα γίνει;
6. Να μην προχωρήσουμε πάρα πολύ. Δηλαδή δεν είναι σωστό από το πρώτο ραντεβού να πέσουμε και στα κρεβάτια. Ας είμαστε λίγο συγκρατημένες. Αρκετά ζεστές, αρκετά τρυφερές χωρίς όμως να δείξουμε ότι είμαστε εύκολες και έτοιμες να κάνουμε πράγματα που πιθανά δεν είμαστε έτοιμες να τα κάνουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου