Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τι σκέφτονται τα ζώδια για το γάμο !

Αναρωτιέσαι τι σκέφτεται ο σύντροφός σου όταν σε βλέπει να χαζεύεις νυφικά, μπομπονιέρες και να του ψιθυρίζεις στο αυτί «Μωρό μου, εμείς πότε θα παντρευτούμε»;
Είσαι σε σχέση και θέλεις να μάθεις τι σκέφτεται το ταίρι σου για το γάμο;
Διάβασε το ζώδιο του ατόμου που σε ενδιαφέρει και μάθε...

τι σκέφτεται για το γάμο, αλλά και πώς μπορεί να πάρει την απόφαση να κάνει το μεγάλο βήμα…

ΚΡΙΟΣ
«Α πα πα πα πα…εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα»
Αν αρχίσεις και κάνεις κουβέντα στο Κριό για γάμο και επισημοποίηση, το σίγουρο είναι ότι θα ακούσεις μία απάντηση καταπέλτη, γιατί με απότομο και θυμωμένο ύφος θα σου δηλώσει …. «α πα πα πα εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα»! Μπορεί να είναι ατρόμητος και παρορμητικός, στη σκέψη όμως του γάμου βγάζει σπυράκια, γιατί πολύ απλά δεν θέλει να χάσει την ελευθερία του! Μπορεί να του αρέσει η οικογένεια, όμως επιθυμεί πρώτα να έχει χορτάσει όλες τις εμπειρίες της ζωής, πριν κάνει το μεγάλο βήμα. Το Κριάρι παίρνει την απόφαση του γάμου εντελώς απρόσμενα, χωρίς να το έχει πολυσκεφτεί, αρκεί να μην νιώσει ότι πιέζεται από το ταίρι του!


ΤΑΥΡΟΣ
« Είναι μία δύσκολη απόφαση, όμως το όνειρό μου είναι να κάνω οικογένεια»
Ο σοβαρός και υπεύθυνος Ταύρος, ξέρει καλά ότι η απόφαση του γάμου δεν πρέπει να είναι επιπόλαιη και παρορμητική αλλά να παρθεί κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Για τον Ταύρο ο γάμος και η οικογένεια είναι ένα μεγάλο όνειρο ζωής και κάνει το βήμα να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, όταν ο σύντροφος που έχει στο πλάι του, του έχει αποδείξει την τιμιότητα, την εμπιστοσύνη και την αγάπη του. Ο γάμος είναι συνήθως για τον Ταύρο η κατάληξη μίας μακρόχρονης και δοκιμασμένης σχέσης. Μπορεί να αργήσει να πάρει την απόφαση, αλλά είναι από τα ζώδια που γίνονται άξιοι οικογενειάρχες! Αν βρίσκεσαι στη φάση που περιμένεις μία πρόταση γάμου από έναν Ταύρο και η στιγμή αυτή αργεί, δείξε υπομονή και καρτερικότητα. Ο Ταύρος δεν έχει σκοπό να σου ροκανίσει το χρόνο σου άσκοπα, δείξε του τα συναισθήματά σου, άφησε το χρόνο να δέσει τη σχέση σας περισσότερο και όλα θα έρθουν από μόνα τους!


ΔΙΔΥΜΟΙ
«Γάμος; Να το συζητήσουμε …το θέμα αυτό θέλει μεγάλη ανάλυση και κουβέντα»
Ο γάμος για τον Δίδυμο είναι μία μεγάλη ευθύνη, για αυτό και δεν παίρνει εύκολα την απόφαση να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, γιατί δεν θέλει να χάσει τις χαρές της εργένικης ζωής του! Κάθε Δίδυμος βαριέται πολύ εύκολα, του αρέσει πολύ το φλερτ και οι νέες εμπειρίες, ο γάμος λοιπόν είναι ένα στάδιο της ζωής του που τον κάνει να αισθάνεται ότι μπορεί να οδηγηθεί στη ρουτίνα και αυτό είναι κάτι που πραγματικά το απεχθάνεται. Όταν είναι σε μία σχέση που δεν τον περιορίζει και μοιράζεται με το σύντροφό του καλή επικοινωνία τότε θα αποφασίσει να παντρευτεί, αρκεί πρώτα να έχει κουβεντιάσει με το ταίρι του και να έχουν καταλήξει και οι δύο σε μία συνειδητή απόφαση! Αν ο σύντροφός σου ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων, τότε για να τον πείσεις να παντρευτείτε, αρκεί να του αιτιολογήσεις με επιχειρήματα τους λόγους που επιθυμείς το γάμο μαζί του και να τον βεβαιώσεις ότι μεταξύ σας τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
«Εγώ πότε θα αποκτήσω την φωλίτσα μου; Το σπιτάκι μου και την οικογένειά μου»;
Ο Καρκίνος είναι κατεξοχήν το ζώδιο της οικογένειας, οπότε ο γάμος είναι για αυτόν ένα φυσικό επακόλουθο, ή αλλιώς θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε πώς είναι ο προορισμός του στη ζωή! Στατιστικά είναι αποδεδειγμένο ότι οι περισσότεροι Καρκίνοι, είναι θετικοί απέναντι στο γάμο, αλλά και αρκετοί από αυτούς «μικροπαντρεύονται»! Η γυναίκα Καρκίνος, από όταν θυμάται τον εαυτό της, ονειρεύεται το γάμο της και φαντάζεται κάθε μικρή λεπτομέρεια της ημέρας της τελετής. Ο άνδρας Καρκίνος , δεν θέλει να αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, αλλά προτιμά να έχει μία σταθερή σχέση που θα έχει όμορφη κατάληξη τον γάμο. Αν ο σύντροφός σου ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου, θα καταλάβεις ότι θέλει να σε «τυλίξει», όταν θα αρχίσει να σου μαγειρεύει και να σε φροντίζει σαν να είσαι μικρό παιδί! Το Καρκινάκι, δύσκολα προχωρά σε γάμο αν η οικογένειά του δεν εγκρίνει τον υποψήφιο γαμπρό / νύφη!


ΛΕΩΝ
«Στο γάμο μου θα λάμπω, θα κάνω μία εκπληκτική δεξίωση, θα καλέσω όλο τον κόσμο, θα..θα..θα..»!
Όταν ένα λιοντάρι είναι ερωτευμένο, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του και να μην παρασυρθεί σε μεγάλα λόγια και βαρύγδουπες δηλώσεις περί γάμου! Στο μυαλό του θα τα έχει σχεδιάσει όλα και μπορεί ακόμα να έχει φανταστεί και πώς θα είναι το νυφικό (ή το κουστούμι) που θα φορέσει ή το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η αρχοντική δεξίωση του γάμου! Πράγματι, πολλά από τα λόγια που λέει το Λιοντάρι πάνω στον ενθουσιασμό του, τα εννοεί, όμως αποφασίζει να τα κάνει πραγματικότητα μόνο όταν βεβαιωθεί ότι θα ζήσει μία ζωή που δεν θα του λείψει τίποτα! Ένα λιοντάρι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πιεστεί, να περιοριστεί ή να στερηθεί τις καθημερινές του απολαύσεις ή να κάνει «τσιγγουνιές» στο γάμο του. Όταν δεν υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες τότε ο γάμος γίνεται μόνο ένα μελλοντικό σχέδιο! Όταν έρχεται η στιγμή να παντρευτεί, γίνεται ένας καταπληκτικός οικογενειάρχης που φροντίζει πάντα το καλύτερο για την οικογένειά του!


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
«Γάμος; …. Μόνο αν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις»!
Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο, ότι το ζώδιο της Παρθένου, επιλέγει τον μοναχικό και εργένικο βίο ή παίρνει πολύ δύσκολα την απόφαση του γάμου. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Μα φυσικά γιατί ο Παρθένος, είναι το ζώδιο που από την φύση του , τα «ψειρίζει» όλα και μία απλή, μικρή λεπτομέρεια μπορεί να σταθεί η αιτία που θα τον κάνει να διαγράψει από το μυαλό του το κεφάλαιο γάμος και οικογένεια. Δεν τρομάζει στην ιδέα του γάμου, όμως θεωρεί ότι είναι μία πολύ σοβαρή απόφαση, η οποία πρέπει να παρθεί βάση λογικής και όχι συναισθήματος. Έτσι λοιπόν ο Παρθένος πριν κάνει ή δεχτεί μία πρόταση γάμου, έχει σκεφτεί πρώτα: 1)Λεφτά υπάρχουν; 2) Το άτομο που έχω δίπλα μου είναι άξιο εμπιστοσύνης; 3) Θα έχω μία ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή….! Για να καταφέρεις να πείσεις έναν άνδρα Παρθένο να ανέβετε παρέα τα σκαλιά της εκκλησίας, θα χρειαστεί πάνω από όλα να τον έχεις γοητεύσει με τα «οικοκυρικά» σου δηλαδή να είσαι καλή νοικοκυρά και να τον φροντίζεις. Η γυναίκα Παρθένος, παίρνει την απόφαση του γάμου όταν ο άνδρας που βρίσκεται στο πλάι της, της προσφέρει σιγουριά, σταθερότητα και μπορεί μαζί του να συγχρονίσει το πρόγραμμα και τους στόχους που έχει βάλει στη ζωή της.


ΖΥΓΟΣ
«Να παντρευτώ; Να μη παντρευτώ … βρε παιδιά εσάς ποια είναι η γνώμη σας»;

Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το γεγονός ότι ένας Ζυγός δεν μπορεί ούτε στιγμή να είναι μόνος του! Είναι το ζώδιο που έχει παραπάνω από κάθε άλλο, την ανάγκη για συντροφικότητα και ζεστασιά! Η ιδέα του γάμου δεν τον τρομάζει, όμως όπως σε κάθε τομέα της ζωής του έχει την ανασφάλεια και την αναποφασιστικότητα, έτσι και στο θέμα του γάμου, δύσκολα θα πάρει την πρωτοβουλία, αν δεν δεχτεί την γνώμη ή και την καθοδήγηση των δικών του ανθρώπων. Ο Ζυγός αρκετά συχνά παίρνει την απόφαση να παντρευτεί, επειδή δεν θέλει να χάσει από κοντά του το άτομο με το οποίο διατηρεί μία σχέση. Έτσι λοιπόν, ο γάμος μπορεί είναι αποτέλεσμα ενός μακρόχρονου και ταλαιπωρημένου δεσμού, από φόβο να μην μείνει στο «ράφι»!


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
«Αν περάσεις με άριστα όλες τις δοκιμασίες … τότε ΝΑΙ σε παντρεύομαι»;
Ο Σκορπιός θα σε περάσει από πολλά «τεστάκια» για να πάρει την μεγάλη απόφαση να σε παντρευτεί! Μπορεί να σε δυσκολέψει ή και να σε κουράσει μέχρι να ακούσεις τα λόγια «Ναι, θέλω να παντρευτούμε», όταν όμως εκφράσει την επιθυμία του, τότε να ξέρεις ότι πραγματικά το εννοεί και ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ζήσετε μία ευτυχισμένη ζωή! Ερωτεύεται με πάθος, αγαπά δίχως όρια και προσμένει και από τον/την σύντροφο που έχει στο πλάι του, να του δίνεται δίχως όρια και να του αφιερώνει όλη του την καρδιά! Για να κάνει το επόμενο βήμα και η σχέση να γίνει γάμος, ο Σκορπιός πρέπει πρώτα να νιώσει τη σιγουριά ότι τίποτα δεν θα αλλάξει ανάμεσα σε αυτόν και στο ταίρι του, μετά το μεγάλο βήμα του γάμου. Η πίστη και η ολοκληρωτική αφοσίωση είναι σημαντικοί παράγοντες για την λήψη της σημαντικής απόφασης του γάμου. Για να ανέβει τα σκαλιά της Εκκλησίας ένας Σκορπιός, πρέπει να αισθάνεται ότι έχει γίνει «ένα» με το ταίρι του και ότι κανείς από τους δύο δεν μπορεί να ζήσει ούτε λεπτό μακριά !


ΤΟΞΟΤΗΣ
«Να παντρευτώ; …Το ανέκδοτο της ημέρας»
Ο Τοξότης λατρεύει την εργένικη ζωή του, την ελευθερία του και τον πιάνει δυσφορία στην σκέψη ότι θα ζήσει για πάντα με έναν άνθρωπο …. Μπορεί να έχει έναν σοβαρό δεσμό, να συζεί, ή να αισθάνεται πραγματικά ότι το άτομο που έχει πλάι του, είναι το άλλο του μισό, όμως τον γάμο τον εκλαμβάνει ως υποχρέωση, ως μία αναγκαστική και μη αναστρέψιμη απόφαση! Καταπιέζεται και μόνο στη σκέψη ότι ο γάμος μπορεί να τον αναγκάσει να ακολουθεί τα πρέπει, παραμερίζοντας τις δικές του επιθυμίες. Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα Τοξότης, θα χορέψουν τον χορό του Ησαΐα, μόνο όταν βρουν έναν σύντροφο που θα μοιράζονται τα ίδια χόμπι, τις ίδιες φιλοδοξίες και στη μεταξύ τους σχέση θα υπάρχει η κατανόηση και η επιθυμία για στιγμές ανεξαρτησίας!


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
«Είμαι παιδί για σπίτι και οικογένεια»
Μπορεί να τον βλέπεις απορροφημένο στα επαγγελματικά του, να «λιώνει» απίστευτες ώρες στη δουλειά και να σκέφτεσαι ότι αυτός ο άνθρωπος ποτέ δεν θα πάρει την απόφαση να νοικοκυρευτεί… κι όμως κάνεις λάθος…! Ο Αιγόκερως θέλει να δημιουργήσει σπίτι και οικογένεια, επιθυμεί την σταθερότητα και δεν του αρέσει να αλλάζει τους ερωτικούς συντρόφους σαν τα πουκάμισα. Η απόφαση του γάμου έρχεται κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Πρώτα από όλα πρέπει να έχει εξασφαλίσει κάποιες καλές επαγγελματικές συνθήκες που θα του δώσουν την σιγουριά ότι μπορεί να αναθρέψει τα παιδιά του. Το ταίρι που θα διαλέξει να έχει στο πλευρό του, πρέπει οπωσδήποτε να έχει και αυτό από την πλευρά του μία οικονομική ευχέρεια, ή τουλάχιστον μία μόνιμη επαγγελματική θέση. Σημαντικότερο από όλα είναι ο σύντροφος ζωής που θα χορέψουν μαζί τον Ησαΐα, να είναι ένα άτομο που θα έχει περάσει από την έγκριση των φίλων και των συγγενών και θα αισθάνεται για αυτόν περηφάνια.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
«Θα ζήσω ελεύθερο πουλί και όχι κορόιδο στο κλουβί»

Μπορεί να ζεις έναν φλογερό έρωτα με έναν Υδροχόο και εκεί που νομίζεις πως όλα είναι ιδανικά, μόλις αρχίσεις να κάνεις λόγο για αρραβώνα, γάμο, οικογένεια, παιδάκια, ξαφνικά όλο αυτό το πάθος να σκάσει σαν μπαλόνι και να το βάλει στα πόδια! Ο Υδροχόος διψά για περιπέτειες , εμπειρίες και έστω και αν ζει έναν μεγάλο έρωτα, δεν μπορεί να συμβιβαστεί στην ιδέα του γάμου αν πρώτα δεν έχει ζήσει και γλεντήσει στην ερωτική του ζωή! Είναι ένας μοντέρνος και φιλελεύθερος άνθρωπος που έχει την άποψη πως η ουσία μίας ανθρώπινης σχέσης δεν κρύβεται πίσω από την υπογραφή του έγγαμου βίου. Η αγάπη, η μονιμότητα και η σταθερότητα για τον Υδροχόο, δεν είναι αποτέλεσμα ενός γάμου! Ωστόσο επειδή από τη φύση του είναι ένα ζώδιο εκρηκτικό και απρόβλεπτο, εκεί που μπορεί να έχει απορρίψει την ιδέα του γάμου, ξαφνικά και εκεί που δεν το περιμένεις να λάβεις προσκλητήριο!


ΙΧΘΕΙΣ
«Τα έχω φανταστεί όλα …ο γάμος μου θα είναι παραμυθένιος»
Το Ψαράκι όταν είναι ερωτευμένο, κάνει όνειρα, αφήνει την φαντασία του να καλπάζει και ζει στο μέγιστο βαθμό τα συναισθήματά του … Από μικρή ηλικία ο Ιχθύς ονειρεύεται την «μεγάλη» στιγμή του γάμου, που την έχει πλάσει στο μυαλό του σαν την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του! Το πρώτο πράγμα που περνά από το «Ψαρίσιο» μυαλουδάκι όταν είναι ερωτευμένο, είναι « Αυτός είναι ο σύντροφος της ζωής μου, διαισθάνομαι ότι αυτό το άτομο θα το παντρευτώ»! Αρχίζει λοιπόν αμέσως να φαντάζεται τα πάντα για τον προγραμματισμό της γαμήλιας τελετής και ασκεί και άθελά του συναισθηματική πίεση στο ταίρι του! Ωστόσο το Ψαράκι, εκεί που το βλέπεις να είναι τρελά ερωτευμένο και να περιμένει τη στιγμή του γάμου του ή και να έχει αρχίσει ήδη να τον προγραμματίζει , ξαφνικά να το μετανιώνει επειδή ερωτεύτηκε κάποιο άλλο άτομο!
femail.gr
aniwthoi