Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η Ώρα Της Γης: 20.30-21.30 σβήνουμε τα φώτα

Σήμερα στις 8.30 το βράδυ, τα φώτα στο κτίριο της Βουλής, στο Δημαρχείο της Αθήνας, στον Λευκό Πύργο, στα βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης και σε άλλα γνωστά κτίρια και μνημεία της επικράτειας, θα σβήσουν για μια ώρα.

Η «Ώρα της Γης» απευθύνεται σε κάθε πολίτη και σε κάθε χώρα και σε όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη να σβήσουν τα φώτα τους και να ενώσουν την φωνή τους για μια ώρα για το μέλλον του πλανήτη μας, για τον περιορισμό της σπατάλης των φυσικών πόρων και για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.
Η «Ώρα της Γης» έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά της κλιματικής αλλαγής, η οποία πρέπει να είναι διαρκής και αδιάλειπτη και να μην περιορίζεται μόνο σε ετήσιες δράσεις και γιορτές. Ξεκίνησε το 2007 με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση και της εφημερίδας TheSydneyMorningHerald. Από τότε έχει εξαπλωθεί σε 5.251 πόλεις, σε 5.000 Περιβαλλοντικές – Οικολογικές Οργανώσεις, αγγίζοντας 1,8 δισ. ανθρώπους σε 190 χώρες και 7 Ηπείρους.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε εμβέλεια περιβαλλοντικό γεγονός στην ιστορία, που φέτος θα έχει ως σύνθημα «IwillifYouwill» ( Θα το κάνω, εάν εσύ το κάνεις ). Η φετινή εκστρατεία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μοιραστούν δημοσίως όλα αυτά που τολμούν ή θέλουν να αλλάξουν και να δεσμευτούν όλοι ότι θα ανταποκριθούν στην πρόκληση αυτή.