Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Συνταγή : Κρασόμελο Σπιτικό

Υλικά:

1 λ Κρασί

1 πορτοκάλι

1 λεμόνιμαύρο τσάι

2 ξυλάκια κανέλα ή 1

κουταλάκι

3-4 γαρύφαλλα

2-3 αστεροειδής γλυκάνισους

2 κουταλιές μέλι (η δόση μελιού και ζάχαρης είναι σχετική με το πόσο γλυκό θέλετε το γκλιούβαϊν σας)

Ετοιμασία:

Πλένουμε πορτοκάλι και λεμόνι.

Σε ένα κατσαρολάκι, δίνουμε το ένα λίτρο κρασί.

Ζεσταίνουμε το κρασί μας σε χαμηλή μέχρι μέτρια θερμοκρασία, σαν αφέψημα. ΔΕΝ το βράζουμε σε δυνατή φωτιά σα να βιαζόμαστε να βράσουμε νερό για μακαρόνια! Σημαντικό στεπ,το τονίζει και ο Σεφ στο βίντεο.

Δίνουμε τα μπαχαρικά και το τσάι μέσα στο κρασί, όχι σαν στο βίντεο-ένα κατσαρολάκι=λιγότερο πλύσιμο :Ρ :)

Στοίβουμε μισό λεμόνι και μισό ή ολόκληρο το πορτοκάλι. Δίνουμε 1-2 ροδέλες στο κρασί.

Προσθέτουμε ζάχαρη ή μέλι. Προτιμούμε το μέλι για το άρωμα και τη γεύση που χαρίζει στο γκλιούβαϊν μας. (αν θέλουμε βέβαια μπορούμε να παραλείψουμε ζάχαρη/μέλι προσθέτωντας κάποιο λικέρ).

Αφήνουμε το γκλιουβαϊν μας να ζεσταθεί,φτάνοντας στη θερμοκρασία που θέλουμε.



Επειδή είμαστε "Θκιοππαλλιές" (τσακμπαμ;), δεν χρησιμοποιούμε σουρωτήρια και ειδικά υφάσματα τελευταίας νανοτεχνολογίας. Παίρνουμε το σουρωτηράκι,που χρησιμοποιούμε για το τσάι, το τοποθετούμε πάνω στο φλυτζάνι που σερβίρουμε και βουαλά το κρασόμελο μας! :))))))

Τόλμησα να το σερβίρω σε κάποια γυάλινα ποτήρια που έχουμε, μια χαρά!

Επίσης, αντί να ρίξω τις ροδέλες εσπεριδοειδών στο κρασί, προτίμησα να να τις κρατήσω για διακόσμηση στο σερβίρισμα,λέγε το και γαρνιτούρα... :)

Μισή / μία ροδέλα στο κάθε φλυτζάνι/ποτήρι.

Το μαύρο τσάι δεν είναι απαραίτητο όμως ναι,ναι, ναι ...δίνει αυτό το κάτι -που θέλω- στο Glühwein.

Ελπίζω να το απολαύσετε!

miam or mpliax
tsekouratoi