Βρέχει και κάνει κρύο την ημέρα που το φορτηγό με τη βοήθεια από τη Φρανκφούρτη φτάνει στην Ελλάδα.
Ο Αρχιμανδρίτης της ενορίας του Προφήτη Ηλία Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος λάμπει από τη χαρά του αλλά και παράλληλα δηλώνει πόσο θλιβερό είναι η Ελλάδα να έχει φθάσει σε σημείο που να χρειάζεται ξένη βοήθεια για να επιβιώσει.
Στα περίπου 2.000 δέματα που στάλθηκαν από τη Γερμανία, σε όσους ανθρώπους τα έχουν ανάγκη στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει γάλα σε σκόνη για τα παιδιά, μακαρόνια, ρύζι και άλλα τρόφιμα. Σχεδόν 2.000 άνθρωποι την ημέρα καταφεύγουν στα συσσίτια των εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη.Ο Αρχιμανδρίτης της ενορίας του Προφήτη Ηλία Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος λάμπει από τη χαρά του αλλά και παράλληλα δηλώνει πόσο θλιβερό είναι η Ελλάδα να έχει φθάσει σε σημείο που να χρειάζεται ξένη βοήθεια για να επιβιώσει.
Η Ελένη Παπαγιανάκη είναι μια από τις εθελόντριες μαγείρισσες στην ενορία του Αγίου Θεράποντος στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα έχουν παστίτσιο. Όσο για τη βοήθεια προς την Ελλάδα δηλώνει πολύ συγκινημένη και θέλει να διαβεβαιώσει τους Γερμανούς πως όλα τα πακέτα θα διανεμηθούν δίκαια.
Συγκίνηση από Έλληνες και Γερμανούς
Η 37χρονη Βούλα έρχεται μόλις δυο εβδομάδες στο συσσίτιο της ενορίας. Είναι άνεργη όπως και ο άντρας της. Έχει δυο παιδιά και τα πάγια έξοδά τους το μήνα για ρεύμα και ενοίκιο είναι περίπου 600 ευρώ. Όπως δηλώνει το αίσθημα να πηγαίνει στο συσσίτιο ήταν στην αρχή πολύ περίεργο, τώρα όμως το συνήθισε.
Εκτός από τη βοήθεια προς την Ελλάδα από την ενορία του Προφήτη Ηλία στη Φρανκφούρτη, πακέτα στάλθηκαν και από την πόλη Χάιλιγκενχάφεν στη βόρεια Γερμανία. Η πρωτοβουλία με την επωνυμία ‘Η βόρεια Γερμανία βοηθάει την Ελλάδα’ έστειλε όχι μόνο τρόφιμα αλλά και φάρμακα, ρούχα ακόμα και αναπηρικά καροτσάκια.
Οι κάτοικοι της πόλης Χάιλιγκενχάφεν συγκέντρωσαν συνολικά 4,5 τόνους. Την πρωτοβουλία είχαν ο Νίκος Χατζηπαναγιωτίδης και ο Χάινερ Βίλκεν, οι οποίοι συνόδευσαν και τη βοήθεια προς τη Θεσσαλονίκη. Ο ιερέας Αλέξανδρος Μαυρίδης, από το χωριό Κρυοπηγή στη Χαλκιδική, δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του και τονίζει πόσο μεγάλη σημασία έχει κάθε μορφής συμπαράστασης.
Φανερά συγκινημένος όμως είναι και ο Χάινερ Βίλκεν, ο οποίος δηλώνει πως δεν πίστευε πως η όλη προσπάθεια θα εξελισσόταν τόσο ομαλά και τόνισε πως όταν επιστρέψει στη Γερμανία και τα διηγηθεί όλα αυτά, τότε η προσπάθεια βοήθειας θα πάρει άλλες διαστάσεις.
skai.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου