Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η Eurovision αιτία για διαζύγιο



Μετά τη νίκη του στον εθνικό προκριματικό για τη συμμετοχή
στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, το ρωσικό συγκρότημα «Οι γιαγιάδες του Μπουράνοβο» πρόλαβε να ανέβει στους ουρανούς, αλλά και να συντριβεί στα Τάρταρα της κριτικής.

Από θαυμασμό ως και φθόνο, αυτά είναι τα συναισθήματα, που προκαλούν αυτές οι σεμνές ηλικιωμένες γυναίκες στο.....



 κοινό και τους εκπροσώπους της showbiz, εκτιμά ο συμπαραγωγός του συγκροτήματος Βίκτωρ Ντρόμπις.



Ένα τηλεοπτικό συνεργείο του BBC έμεινε ολόκληρη εβδομάδα στην ιδιαίτερη πατρίδα των τραγουδιστριών, στο μικρό χωριό Μπουράνοβο στη Δημοκρατία της Ουντμουρτίας. Το έδαφός της εκτείνεται ανάμεσα στο Βόλγα και τα Ουράλια όρη, ενώ ο αυτόχθων λαός, οι Ουντμούρτιοι, ανήκουν στην φινλανδο-ουγγρική ομάδα. Πάντως με τη μουσική ιστορία αυτό δεν έχει απευθείας σχέση. Όμως το γεγονός ότι από την Ουντμουρτία καταγόταν ο μέγιστος Ρώσος συνθέτης Πιότρ Τσαϊκόφσκι και θα μπορούσε να ακούσει λαϊκά τραγούδια κατά την παιδική του ηλικία, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία. Αφού οι «Γιαγιάδες του Μπουράνοβο» είναι συγκρότημα πρώτα απ’ όλα φολκλορικό, τα μέλη του γνωρίζουν πολυάριθμα λαϊκά τραγούδια, μεταξύ άλλων και παλαιών, που ακούγονταν την περίοδο της ζωής του Τσαϊκόφσκι.



Nα τι διηγήθηκε για τη δουλειά του με τις «Γιαγιάδες του Μπουράνοβο» ο Βίκτωρ Ντρόμπις στον ανταποκριτή της «Φωνής της Ρωσίας»:



Γνωρίστηκα μαζί τους μόλις 10 ημέρες πριν τον εθνικό προκριματικό. Δηλαδή δεν διεκδικώ σε καμία περίπτωση τη δόξα ότι εγώ προετοίμασα τις ερμηνεύτριες. Ζούσαν πριν από μένα, εργάζονταν, ασχολούνταν με την αγαπημένη τους υπόθεση, να τραγουδούν τραγούδια. Τι έκανα εγώ; Τους έγραψα το τραγούδι, που τις βοήθησε να περάσουν στην Eurovision. Τι θα συμβεί μαζί τους μετά το διαγωνισμό; Νομίζω ότι τίποτε δεν θα αλλάξει. Όπως ζούσαν έτσι και θα συνεχίσουν να ζουν και να ασχολούνται με το φολκλόρ. Έχουν ταλέντο. Αλλά ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί, γιατί στα χωριά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που τραγουδάνε. Οι «Γιαγιάδες του Μπουράνοβο» απλώς εκλαϊκεύουν αυτό το είδος. Ακόμη περισσότερο, έχουν δημιουργήσει τη δική τους ταυτότητα, νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματά τους.



Το άθροισμα των ηλικιών των ερμηνευτριών, που τραγουδούν στο συγκρότημα «Γιαγιάδες του Μπουράνοβο» είναι 403 χρόνια! Όμως πόση ενέργεια υπάρχει και πόσο συναίσθημα στη ζωή αυτών των ηλικιωμένων γυναικών της επαρχίας! Μιλώντας γι’ αυτό, ο παραγωγός Βίκτορ Ντρόμπις πρόδωσε άθελά του ένα μυστικό.

Υπάρχει ένας παππούς που ζηλεύει τη μία από τις γιαγιάδες. Φοβάται να τη στείλει στην Eurovision, είναι βέβαιος ότι έχει εραστή. Πρόκειται για την πιο πολύτιμη και την πιο μικροκαμωμένη σολίστ μας, την Νατάλια Πουγκατσόβα... Μπορεί η ιστορία να τελειώσει αν ο παππούς ταξιδεύσει στο Μπακού στο διαγωνισμό και συνοδεύει τη σύζυγό του. Παρακαλώ, αφήστε τους! Η Eurovision σίγουρα δεν πρέπει να γίνει λόγος διαζυγίου.