Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δείξε μου τη μαμά σου να σου ποια είσαι

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/9ff5b5946c7242877a6c965ef3f70b0d_M.jpg?t=1304801153Νέοι τύποι μαμάδων που επιβάλλεται να μπορείτε να αναγνωρίσετε...



Μαμά hipster
Μία μαμά, πολλές ιστορίες. Τα παιδιά της υπήρξαν emo. Μετά το άφησαν γιατί δεν είχαν λεφτά για λακ και σκιές. Τώρα είναι hipster που είναι και πιο οικονομικό με τα vintage ρούχα και τα μικρά bars. Οι μαμάδες αυτές έχουν διακατέχονται από τόση στωικότητα ώστε να ανέχονται τη Lady GaGa και να θεωρούν κάθε εμφάνιση της καθημερινή, έχουν μάθει τους στίχους των Arcade Fire απ'έξω και όταν θέλουν να βγουν με το σύζυγο τους για ένα ποτό δεν ντρέπονται να πάνε σε μπαρ τύπου Pop ή Cantina Social. Τόσες φορές που τα έχουν ακούσει όσο τύλιγαν το σούσι για το lunch box του παιδιού είχαν απορία να δουν περί τίνος πρόκειται.

Μαμά τάπερ
Η κλασική μαμά που πάσχει ακόμα από το κατοχικό σύνδρομο ζει και βασιλεύει. Σε ρωτάει τι ώρα θα γυρίσεις στα τριάντα σου. Δεν ξεχνά ποτέ να σου υπενθυμίζει ότι δεν έχεις ντυθεί καλά ακόμα και αν είσαι σαν κρεμμύδι από το layering. Προσδοκά να νηστέψεις το Πάσχα, να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά. Και ενώ θέλεις πραγματικά να τη πνίξεις με τα ίδια σου τα χέρια, μαγειρεύει κάθε μέρα για σένα και τους συναδέρφους σου και η ζωή γίνεται καλύτερη. Αφού την αγαπάς, άφησε τη να ζήσει τη μητρότητα στο έπακρο.

Μαμά μπουζούκι
Η μαμά που έκανε νωρίς παιδιά, στερήθηκε τα πάντα και δεν ξεχνά να το υπενθυμίσει στα παιδιά της ανά δέκα λεπτά για να δικαιολογήσει τις τύψεις που νιώθει επειδή κάθε βραδύ είναι ομού με τις φίλες της στα μπουζούκια. Η νεόπλουτη ή όχι μαμά του τύπου αυτού φροντίζει να αποκαλεί τα στρας στα ρούχα, τις εκδρομές χωρίς λόγο και τις κραιπάλες στα πενήντα της ως δώρα στον εαυτό της για όλες τις θυσίες της. Είναι γραφική και αστεία, αλλά τουλάχιστον το διασκεδάζει.

Μαμά κορσές
Η μαμά που το παίζει υπερβολικά άνετη με τα παιδιά της και προωθεί το μοντέλο της μαμάς - κολλητής φίλης. Συζητά τα πάντα με τα παιδιά της, ακόμα και αν εκείνα δεν θέλουν. Ρωτά τα πάντα και προσπαθεί να μανιπιουλάρει και να εκμαιεύσει από τα τέκνα της όλες τις πτυχές της προσωπικής τους ζωής. Είναι η γνωστή πεθερά την οποία «παντρεύονται» οι περισσότεροι άντρες μαζί με τις κόρες και εν τέλει καταστρέφουν τους γάμους και τι σχέσεις. Όσο νωρίτερα πατήσουν πόδι τα παιδιά, τόσο πιο βέβαιη είναι η φυσιολογική κοινωνική συμπεριφορά τους.

Μαμά πρότυπο
Η πιο δυσεύρετη μαμά. Είναι η καλλιεργημένη μαμά που αγαπά το παιδί χωρίς υπερβολές και φαμφάρες και δεν ξεχνά το πιο σημαντικό πράγμα που δεν είναι άλλο από τη γυναικεία της φύση. Είναι η μαμά που έχει τη δική της ζωή με φίλους, ενδιαφέροντα, χόμπι και προσπαθεί να ζήσει μέσω των παιδιών. Στηρίζει και επιπλήττει τα παιδιά της ανάλογα με τις αρχές της και όχι την παράφορη αγάπη και μεγαλώνει τέκνα που δίνουν ελπίδα ότι υπάρχουν και κανονικοί άνθρωποι στην κοινωνία μας. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι σίγουρα ακούει Νταλάρα και Χάρις Αλεξίου, κατά τα αλλά η μαμά πρότυπο είναι αυτή που θα θέλαμε να κλωνοποιηθεί. Αλλά, μάλλον μειονότητα είναι.