Είναι πανάκριβο, θανατηφόρο και θεωρείται ένα από τα γευστικότερα εδέσματα της Ιαπωνίας.
Πρόκειται για το φούγκου, ένα ψάρι που κρύβει μέσα του δηλητήριο 200 φορές πιο θανατηφόρο από το κυάνιο. Το παραμικρό λάθος του σεφ μπορεί να στείλει τον πελάτη… στα θυμαράκια.
Βέβαια – καθώς φαίνεται – ο άνθρωπος αγαπά τον κίνδυνο, αφού το φούγκου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Τα εστιατόρια που το σερβίρουν στην Ιαπωνία κάνουν χρυσές δουλειές. Οι σεφ που το ετοιμάζουν έχουν ειδική πιστοποίηση από το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας και η προετοιμασία γίνεται με ακρίβεια και προσοχή που θυμίζει χειρουργείο.
Τα μαχαίρια είναι πάντοτε αποστειρωμένα και ο σεφ δεν πρέπει να ακουμπήσει τίποτε άλλο πριν και μετά το καθάρισμα του ψαριού. Αφού ανοίξει το ψάρι, αφαιρεί τα μέρη του που φέρουν το δηλητήριο: τα έντερα, το συκώτι και κυρίως τις ωοθήκες.
Σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια του Τόκυο, ο σεφ εξηγεί τι μπορεί να συμβεί αν κάτι πάει στραβά: «Όποιος φάει τμήμα του ψαριού που περιέχει δηλητήριο, αισθάνεται αρχικά ένα μούδιασμα στα χείλη. Στη συνέχεια, ο οισοφάγος του πρήζεται και, μέσα σε λίγα λεπτά, πεθαίνει από ασφυξία. Δεν μιλάμε απλώς για δηλητηρίαση, αλλά για έναν επώδυνο, άμεσο θάνατο!»
Προφανώς, το φούγκου δεν είναι για τους άτολμους, αλλά ούτε και για τους… άφραγκους, καθώς μια «μερίδα» του δηλητηριώδους ψαριού κοστίζει περίπου 100 ευρώ.
radar.gr
Πρόκειται για το φούγκου, ένα ψάρι που κρύβει μέσα του δηλητήριο 200 φορές πιο θανατηφόρο από το κυάνιο. Το παραμικρό λάθος του σεφ μπορεί να στείλει τον πελάτη… στα θυμαράκια.
Βέβαια – καθώς φαίνεται – ο άνθρωπος αγαπά τον κίνδυνο, αφού το φούγκου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Τα εστιατόρια που το σερβίρουν στην Ιαπωνία κάνουν χρυσές δουλειές. Οι σεφ που το ετοιμάζουν έχουν ειδική πιστοποίηση από το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας και η προετοιμασία γίνεται με ακρίβεια και προσοχή που θυμίζει χειρουργείο.
Τα μαχαίρια είναι πάντοτε αποστειρωμένα και ο σεφ δεν πρέπει να ακουμπήσει τίποτε άλλο πριν και μετά το καθάρισμα του ψαριού. Αφού ανοίξει το ψάρι, αφαιρεί τα μέρη του που φέρουν το δηλητήριο: τα έντερα, το συκώτι και κυρίως τις ωοθήκες.
Σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια του Τόκυο, ο σεφ εξηγεί τι μπορεί να συμβεί αν κάτι πάει στραβά: «Όποιος φάει τμήμα του ψαριού που περιέχει δηλητήριο, αισθάνεται αρχικά ένα μούδιασμα στα χείλη. Στη συνέχεια, ο οισοφάγος του πρήζεται και, μέσα σε λίγα λεπτά, πεθαίνει από ασφυξία. Δεν μιλάμε απλώς για δηλητηρίαση, αλλά για έναν επώδυνο, άμεσο θάνατο!»
Προφανώς, το φούγκου δεν είναι για τους άτολμους, αλλά ούτε και για τους… άφραγκους, καθώς μια «μερίδα» του δηλητηριώδους ψαριού κοστίζει περίπου 100 ευρώ.
radar.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου