Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τα Guinness World Records του ποδοσφαίρου

Η Guinness World Records αποτελεί έναν πασίγνωστο οργανισμό ανά τον κόσμο που στόχο της έχει να συγκεντρώνει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ... από τα πιο φυσιολογικά έως και τα πιο ‘κουφά’ που μπορείς να φανταστείς. Φυσικά από τη λίστα των ρεκόρ αυτών δεν θα μπορούσαν να λείπουν και ποδοσφαιρικά ρεκόρ, μερικά από τα οποία θα σας τα παρουσιάσει σήμερα το www.angrybets.gr

1) Το 2006, ο Βραζιλιάνος Tércio Mariano de Rezende, σε ηλικία 88 ετών, απέκτησε το ρεκόρ τουγηραιότερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο, παίζοντας σαν δεξί χαφ(!) σε μια τοπική ομάδα της επαρχίας Goias.

2)Ο Βρετανός Dan Magness στις 7 Ιουνίου 2010 απέκτησε το ρεκόρ των περισσότερων συνεχόμενων επαφών με τους ώμους του, οι οποίες ήταν 340 στον αριθμό!

3)Ο Βραζιλιάνος Marcelo Ribeiro da Silva το 2009 κατάφερε να βγάλει 21 μπλούζες κάνοντας παράλληλα κεφαλιές, επίδοση η οποία αποτελεί ρεκόρ από τότε!

4)Ο Iya Traore, στις 20 Ιουλίου 2011 κατέκτησε μια θέση στα ρεκόρ ανεβαίνοντας προς τα πάνω σκαλιά(!), κάνοντας παράλληλα ποδαράκια. Για την ιστορία ανέβηκε 75 σκαλιά με αυτόν τον τρόπο.

5)Ο Τονγκολέζος Souleymane Mamam, το 2001 κατέκτησε το ρεκόρ του νεαρότερου παίχτη που έχει αγωνιστεί σε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου (τότε ήταν τα προκριματικά). Τότε βρισκόταν σε ηλικία 13 ετών και 310 ημερών.

6)Ο Σουηδός Tomas Lundman το 2007 κατέκτησε μια θέση στα ρεκόρ καταφέρνοντας να κάνει για 10 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα ποδαράκια ενώ ήταν ξαπλωμένος.
angrybets.gr