Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πολύχρωμα μακαρόν



Υλικά για 20 κομμάτια:


150 gr ζάχαρη άχνη

75 gr αμυγδαλόψιχα λεπτοκοπανισμένη (να μοιάζει με πούδρα)

2 ασπράδια

35 gr ζάχαρη κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι

Χρωματιστή πάστα ζαχαροπλαστικής σε

διάφορα χρώματα (ροζ, λιλά, πράσινη, κίτρινη, κ.ά).

Γέμιση της επιλογής σας (μαρμελάδα, κρέμα βουτύρου, ganache σοκολάτας, lemon curd, κ.ά.)



Εκτέλεση:

Κοσκινίζετε την άχνη και την ανακατεύετε με τη λεπτοκοπανισμένη αμυγδαλόψιχα σε ένα μπολ. Χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών μαζί με το αλάτι στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να γίνει μαρέγκα με μαλακές κορυφές.

Προσθέτετε στη μαρέγκα κουταλιά, κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη, με το μίξερ σε λειτουργία, μέχρι να σφίξει και να γυαλίσει η μαρέγκα.

Τότε σταματάτε τη λειτουργία και ανακατεύετε μέσα το μείγμα της ζάχαρης και της αμυγδαλόψιχας, διπλώνοντάς το απαλά με κυκλικές κινήσεις μιας σπάτουλας.

Σ’ αυτό το σημείο προσθέτετε τη χρωματιστή πάστα ζαχαροπλαστικής.

Αν θέλετε πολλά, διαφορετικά χρώματα μοιράζετε το μείγμα και προσθέτετε το ανάλογο χρώμα.

Στρώνετε με λαδόκολλα δύο ίσια ταψιά.

Μεταφέρετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη και κόβετε δίσκους διαμέτρου 5 εκ. πάνω στη λαδόκολλα.

Με το δάχτυλο λειαίνετε την επιφάνεια όσων δίσκων είναι πολύ φουσκωτοί και χτυπάτε ελαφρά τα ταψιά πάνω στον πάγκο εργασίας, για να σκάσουν οι φουσκάλες του αέρα, που μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο μείγμα.

Αφήνετε τα μακαρόν να στεγνώσουν για μισή ώρα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C πάνω - κάτω ή στους 150° C στον αέρα.

Τα ψήνετε για 10 λεπτά και μετά τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς, πριν τα ξεκολλήσετε από τις λαδόκολλες.

Ανά δύο τα κάνετε σάντουιτς ενώνοντάς τα με τη γέμιση που θέλετε, ανάλογα με το γούστο σας και τα χρώματα των μακαρόν.

Διατηρούνται στο ψυγείο σε άριστη κατάσταση για 2 - 3 ημέρες.