Κλασική Αλμυρή Κρέπα
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
Κρέπες:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Γέμιση:
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια, σε φέτες
4 φέτες ζαμπόν, χοντροκομμένες
2 φλιτζάνια τυρί Ένταμ, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι (κονσέρβας χωρίς ζάχαρη)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και προσθέστε το αλεύρι. Σταδιακά προσθέστε στο γάλα και το νερό, ανακατεύοντας για να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το αλάτι και το βούτυρο. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί ένας απαλός χυλός.
Ζεσταίνουμε ένα ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού χυλό στο ζεστό τηγάνι (όχι καυτό). Με κυκλικές κινήσεις απλώνουμε ομοιόμορφα τον χυλό σε όλο την επιφάνεια του πάτου του τηγανιού. Η κρέπα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ χοντρή ούτε πολύ λεπτή. Αφήστε την κρέπα να ψηθεί για δύο πλευρά στην κάτω πλευρά μέχρι να δροσίσει. Ξεκολλήστε με ελαφρές κινήσεις με μια σπάτουλα, γυρίστε και ψήστε την άλλη πλευρά. Αμέσως πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο τυρί, ζαμπόν, μανιτάρια, και καλαμπόκι.
Αφήστε την κρέπα να ροδίσει και στην κάτω πλευρά και διπλώστε την σε σχήμα φακέλου.
Αφαιρέστε από το τηγάνι και σερβίρετε αμέσως. Επαναλάβετε τη διαδικασία για το υπόλοιπο των υλικών. Καλή Όρεξη!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
Κρέπες:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Γέμιση:
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια, σε φέτες
4 φέτες ζαμπόν, χοντροκομμένες
2 φλιτζάνια τυρί Ένταμ, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι (κονσέρβας χωρίς ζάχαρη)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και προσθέστε το αλεύρι. Σταδιακά προσθέστε στο γάλα και το νερό, ανακατεύοντας για να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το αλάτι και το βούτυρο. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί ένας απαλός χυλός.
Ζεσταίνουμε ένα ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού χυλό στο ζεστό τηγάνι (όχι καυτό). Με κυκλικές κινήσεις απλώνουμε ομοιόμορφα τον χυλό σε όλο την επιφάνεια του πάτου του τηγανιού. Η κρέπα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ χοντρή ούτε πολύ λεπτή. Αφήστε την κρέπα να ψηθεί για δύο πλευρά στην κάτω πλευρά μέχρι να δροσίσει. Ξεκολλήστε με ελαφρές κινήσεις με μια σπάτουλα, γυρίστε και ψήστε την άλλη πλευρά. Αμέσως πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο τυρί, ζαμπόν, μανιτάρια, και καλαμπόκι.
Αφήστε την κρέπα να ροδίσει και στην κάτω πλευρά και διπλώστε την σε σχήμα φακέλου.
Αφαιρέστε από το τηγάνι και σερβίρετε αμέσως. Επαναλάβετε τη διαδικασία για το υπόλοιπο των υλικών. Καλή Όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου