Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μάθετε όσα δεν ξέρατε για το καρπούζι μέχρι τώρα

Αποτελεί το αγαπημένο έδεσμα του καλοκαιριού, αφού είναι πολύ δροσιστικό και νόστιμο.
Ωστόσο υπάρχουν και κάποια πράγματα για το καρπούζι που δεν ξέρατε και πρέπει να τα μάθετε. Τα συγκεκριμένα στοιχεία το έκαναν ελκυστικό και αγαπητό στον κόσμο. Δείτε παρακάτω.

Υπάρχουν πολύχρωμες ποικιλίες. Εμείς ξέρουμε το κόκκινο χρώμα στο εσωτερικό του εν λόγω φρούτου. Ωστόσο ανά τον κόσμο υπάρχει και κίτρινο όπως και πορτοκαλί.
Βγαίνει και σε δωράκι. Κι όμως στην Κίνα ακόμα και σήμερα από τα παλιά τα χρόνια, φτιάχνουν το καρπούζι με το φιόγκο και το δίνουν ως ένδειξη αγάπης σε κάποιον.
Μπορείτε να το συνδυάσετε με άλλες γεύσεις. Δεν είναι απαραίτητο να είναι φρούτα, αφού αρκετοί χρησιμοποιούν ακόμα και φέτα με τυρί. Μάλιστα στην Αραβία υπάρχει μια σπεσιαλιτέ που λέγεται μπιφτέκι καρπουζιού με τυρί!
Βοηθάει στα γιατροσόφια. Ξέρατε ότι με το καρπούζι μπορείς εν μέρει να θεραπεύσεις κάποιες παθήσεις του ήπατος; Εκτός αυτού, βοηθάει πάρα πολύ και σε όλες τις φλεγμονές που μπορεί να υποστεί το ουροποιητικό σύστημα.
Πολλά χρήσιμα πράγματα μπορείτε να κάνετε με τους σπόρους του καρπουζιού. Εκτός απ' το ότι μπορείτε να φυτέψετε τις δικές σας καρπουζιές, σε αρκετές χώρες τους χρησιμοποιούν σαν συνοδευτικό για το καφέ ή το τσάι. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν σνακ προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Το τελευταίο που βλέπετε, είναι το μεγαλύτερο καρπούζι στον κόσμο, το οποίο ζυγίζει 108 κιλά. Βρίσκετε στο Τενεσί των ΗΠΑ και εδώ και 22 χρόνια έχει μπει στο Βίβλιο των Ρεκόρ Γκίνες.
partyspirit.gr