Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Η μεταγραφή της χρονιάς απο τον Ολυμπιακό


Η μεταγραφή της χρονιάς από την διοίκηση, είναι...
το ότι διατήρησε τον βασικό κορμό της ομάδας, τον κορμό των Πρωταθλητών, ο οποίος έχει παρόν και μέλλον. Τώρα, λίγες και καλές προσθήκες.
Μην το ψάχνεται. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει ήδη την "μεταγραφή" της χρονιάς! Δεν έχει πάρει ακόμη κάποιον παίκτη, αλλά έχει κάνει κάτι ακόμη καλύτερο, το σημαντικότερο. Κράτησε και διατήρησε ακέραιο τον βασικό κορμό της ομάδας του Ολυμπιακού, τον κορμό των Πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης, ο οποίος έχει σπουδαίο παρόν και λαμπρό μέλλον.


Τα τελευταία χρόνια, κάθε καλοκαίρι, άπαντες ασχολιόντουσαν με το αν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα έφερναν στον Πειραιά κάποιον τρομερό NBAer, κάποιον σούπερ-σταρ Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα. Το φετινό καλοκαίρι, όμως, κανείς φίλαθλος του Ολυμπιακού δεν "καιγόταν" τόσο για την μεταγραφική ενίσχυση των Πειραιωτών, όσο στο να διατηρηθεί ο βασικός κορμός της ομάδας η οποία αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας και Ευρώπης. Και αυτό φρόντισαν πρώτα να τακτοποιήσουν οι κορυφαίοι παράγοντες της Euroleague. Πρώτα ανανέωσαν την συνεργασία τους με τον Κώστα Σλούκα, στη συνέχεια διατήρησαν στο ρόστερ τους τον Έισι Λο, ενώ κράτησαν στον Πειραιά για την επόμενη τριετία και τον Γιώργο Πρίντεζη. Τώρα παίρνουν σειρά τα θέματα των τριών κοινοτικών (Γκετσεβίτσιους, Άντιτς, Κέσελ), ενώ γίνεται προσπάθεια ώστε να μείνει και ο Τζόι Ντόρσεϊ.

Αυτή η συγκλονιστική ομάδα, αυτή η εκπληκτική παρέα, με την υπέροχη χημεία εντός και εκτός παρκέ, δεν διαλύεται λοιπόν. Αντιθέτως θα συνεχίσει να υπάρχει κανονικά, με μόνη αλλαγή στο πόστο του προπονητή, όπου ο εξαιρετικός Έλληνας τεχνικός, Γιώργος Μπαρτζώκας,αντικατέστησε τον "one and only" Ντούσαν Ίβκοβιτς. Αυτή την στιγμή, ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του οκτώ παίκτες. Είχε ήδη με κλειστά συμβόλαια τους Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου, Βαγγέλη Μάντζαρη και Δημήτρη Κατσίβελη, είναι δεδομένο πως θα ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του Κάιλ Χάινς, ενώ πρόσφατα κράτησε στο ρόστερ και τους Κώστα Σλούκα, Έισι Λο και Γιώργο Πρίντεζη.

Πλέον, η πειραϊκή ΚΑΕ θα κοιτάξει το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας της με τους Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, Μάρκο Κέσελ και Πέρο Άντιτς, με τον Λιθουανό γκαρντ και τον Σκοπιανό φόργουορντ να έχουν τις πιθανότητες υπέρ τους ώστε να συνεχίσουν, ενώ αντιθέτως έχει λίγες πιθανότητες παραμονής ο Σέρβος σουτέρ. Αν τα πράγματα κυλήσουν ως έχουν, δηλαδή μένουν Γκέτσεβίτσιους-Άντιτς και φεύγει ο Κέσελ, τότε φτάνουμε τους 10 παίκτες, με τον Ολυμπιακό στη συέχεια να ψάχνει τον αντικαταστάτη του Σέρβου φόργουορντ στην θέση "3". Όσον αφορά τον Τζόι Ντόρσεί, η διοίκηση θα κάνει προσπάθεια ώστε να τον πείσει να συνεχίσει την καριέρα του στους Πειραιώτες, καθώς τον θέλει στην ομάδα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Δεν θα είναι εύκολο, όμως, τόσο διότι ο δυναμικός σέντερ ψάχνει (αλλά έλα που δεν βρίσκει) ομάδα στο ΝΒΑ, όσο και επειδή είναι ένας παίκτης με ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και ευαίσθητη ψυχολογία.

Από εκεί και πέρα, αποτελούν παρελθόν από τον Ολυμπιακό οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης (υπέγραψε στην ρωσική Αστάνα), Λάζαρος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Πελεκάνος, αλλά και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, οι οποίοι έχουν μείνει ελεύθεροι από την πειραϊκή ΚΑΕ. Η διοίκηση θα τους αντικαταστήσει με νέους παίκτες στις θέσεις τους. Ήδη, άλλωστε, οι Πειραιώτες ενδιαφέρονται για τους σέντερ Βασίλη Καββαδά και Δημήτρη Μαυροειδή, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση του νεαρού σμολ-φόργουορντ, Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς.

Πλέον, η διοίκηση δεν πρέπει να κάνει πολλές μεταγραφικές κινήσεις, όπως στο παρελθόν. Φέτος χρειάζεται να γίνουν λίγες αλλά καλές προσθήκες στο ρόστερ. Εύστοχες επιλογές σε παίκτες, στις κατάλληλες θέσεις, οι οποίες θα "δέσουν" με τους υπόλοιπους, ανεβάζοντας παράλληλα το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, το γεγονός πως ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του έναν βασικό γηγενή κορμό, ο οποίος απαρτίζεται τόσο από σπουδαίους έμπειρους Έλληνες καλαθοσφαιριστές (Σπανούλη, Πρίντεζη), όσο και από ταλαντούχους νεαρούς Έλληνες παίκτες (Σλούκας, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Κατσίβελης). Είπαμε, εδώ υπάρχει σπουδαίο παρόν και λαμπρό μέλλον.