Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

O μακελάρης είχε γράψει σε ψυχίατρο για τα σχέδιά του – Ο φάκελος δεν έφτασε έγκαιρα!


Σημειωματάριο με αναλυτικές πληροφορίες για όσα σχεδίαζε έμεινε στα ράφια του ταχυδρομείου για μία εβδομάδα πριν το φονικό. Προκλητική η στάση του Χολμς και στη φυλακή.



Ο Τζέιμς Χολμς είχε δώσει μία ευκαιρία στις Αρχές να τον αποτρέψουν πριν πραγματοποιήσει την φονική επίθεση στον κινηματογράφο της Ορόρα, στο Κολοράντο.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο έφτασε στις 12 του Ιουλίου ένας φάκελος με αποστολέα τον Χολμς καιπαραλήπτη έναν ψυχίατρο που διδάστει εκεί.

Μέσα, υπήρχε ένα σημειωματάριο στο οποίο ο δράστης του μακελειού περιέγραφε αναλυτικάτα σχέδιά του, τόσο με κείμενα όσο και με σχέδια, καρικατούρες ενόπλου που πυροβολεί άλλους ανθρώπους.

Το αργό σύστημα λειτουργίας του πανεπιστημιακού ταχυδρομείου αποδείχθηκε μοιραίο για τα θύματα της επίθεσης, καθώς το δέμα και η σημασία του περιεχομένου του έγιναν αντιληπτάτρεις ημέρες μετά το μακελειό.

Προκαλεί και στη φυλακή
Την ώρα που αποκαλυπτόταν αυτή η δραματική καθυστέρηση, ο ίδιος ο Χολμς αναφέρει το ethnos.gr, φαινόταν να διασκεδάζει με όσα έκανε. Ο νεαρός ρώτησε έναν φύλακα πώς τελειώνει η ταινία, αφού ο ίδιος την είδε μόνο μέχρι την μέση, πριν ξεκινήσει την επίθεση στους θεατές. «Είδες την ταινία; Πώς τελειώνει;» ρώτησε ο Χολμς.

Ο σοκαρισμένος φύλακας δεν απάντησε και ο δράστης επανέλαβε την ερώτησή του, «με ειλικρινή περιέργεια και σταθερή φωνή» όπως είπε άλλος παριστάμενος φύλακας. «Εμοιαζε να μην έχει αντίληψη ότι υπάρχει κάτι μεμπτό σε όσα είπε. Ηταν αρρωστημένο … νομίζω ότι προσπαθεί έντονα να παραστήσει τον τρελό», όπως εκτίμησε.

Ο Χολμς παραμένει στην απομόνωση του κέντρου κράτησης της επαρχίας του Αράπαχο, ενώ μεταφέρθηκε στο αναρρωτήριο για την προσωπική του ασφάλεια, σύμφωνα με την διεύθυνση.

Ο λόγος είναι πιθανώς η προκλητική στάση του, που περιλαμβάνει και το φτύσιμο σε φύλακα, γεγονός που οδήγησε στο να του βάλουν μάσκα στο πρόσωπο.
Πηγή:tsantiri.gr