Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

9χρονη νίκησε τον καρκίνο 2 φορές!


Στα πρώτα εννέα χρόνια της ζωής της, η Emily Clark από τη Βρετανία έδωσε δύο μεγάλες μάχες για να..
κρατηθεί στη ζωή και τις κέρδισε και τις δύο.

Η ανάρρωσή της χαρακτηρίζεται ως θαύμα, καθώς παρόλο που εμφάνισε νεφρική ανεπάρκεια το νεφρό της θεραπεύτηκε από μόνο του!

Η Emily Clark έχει απαλλαγεί από τον καρκίνο εδώ και πέντε χρόνια και μπορεί πλέον να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της.

Οι γονείς της, η Claire και ο Stuart από το Newcastle, σχεδιάζουν να διοργανώσουν ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουν το τέλος μιας πολύ επώδυνης και τραυματικής περιόδου.

“Της είπα: ‘νίκησες τον καρκίνο δύο φορές και δεν νομίζω πως θα επιστρέψει’ αλλά δεν πιστεύω πως έχει ακόμα πλήρως συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη υπόθεση είναι όλο αυτό”, λέει η μητέρα της στην Daily Mail.
Η πρώτη διάγνωση της Emily έγινε όταν ήταν μόλις δύο χρονών, όταν οι γιατροί εντόπισαν έναν όγκο, μία σπάνια μορφή καρκίνου, μέσα στο νεφρό της. Το όργανο αφαιρέθηκε κι εκείνη έκανε τέσσερις μήνες χημειοθεραπεία. Αλλά σε ένα τσεκ απ ρουτίνας δέκα μήνες αργότερα, ανακαλύφθηκε πως ο καρκίνος είχε ξαναεμφανιστεί.

“Η διάγνωση έγινε μία ημέρα μετά τη γέννηση της αδελφής της, της Lily. Όταν μας είπαν ‘η ασθένεια επέστρεψε’ όλος ο κόσμος μας κατέρρευσε”, θυμάται η μητέρα της.

“Για μένα ήταν φρικτό, πολλές φορές ευχήθηκα να μπορούσαμε να αλλάζαμε θέσεις… Έκανε χημειοθεραπεία για δέκα μήνες, οι γιατροί ήθελαν να είναι σίγουροι πως θα σκότωναν όλα τα καρκινικά κύτταρα και υπήρχαν πολλές παρενέργειες. Έπαθε βλεννογονίτιδα, με αποτέλεσμα ο λαιμός της και το στόμα της να ξεραθούν τόσο που δεν μπορούσε να μιλήσει. Έχασε τα νύχτα των χεριών και των ποδιών της αλλά και τα μαλλιά της, αυτό ήταν πολύ δύσκολο για ένα μικρό κοριτσάκι. Της φορούσαμε ροζ μπαντάνες αλλά πολλές φορές οι άνθρωποι την περνούσαν για αγόρι κι αυτό τη στεναχωρούσε”.

Η ταλαιπωρία της δεν τελείωσε εδώ καθώς μετά τη θεραπεία η Emily έπαθε νεφρική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα για 18 μήνες να κάνει αιμοκάθαρση.
Η Claire ετοιμαζόταν να δωρίσει στην κόρη της ένα δικό της νεφρό όταν οι γιατροί της βρήκαν πως το όργανο είχε αρχίσει και πάλι να λειτουργεί!

Σήμερα η Emily λαμβάνει μόνο φάρμακα για το νεφρό της και αυξητική ορμόνη. Θα πρέπει επίσης να κάνει εξετάσεις μία φορά το χρόνο για να ελέγχει την κατάστασή της.
“Το Σεπτέμβριο είναι τα 10α γενέθλιά της και θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι με όλη την οικογένεια και τους φίλους μας που μας βοήθησαν να το περάσουμε όλο αυτό. Η Emily είναι ένα μικρό θαύμα”, καταλήγει η μαμά της.