Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε γιατί θα πρέπει να προσέχουμε που βάζουμε τη γλώσσα μας


Η Τζέιλα Σμολ είναι ένα 8χρονο κορίτσι που έμαθε από τρυφερή...ηλικία και από πρώτο χέρι ότι πάντα πρέπει να προσέχουμε που βάζουμε τη γλώσσα μας, γιατί μπορεί να κολλήσει και μετά να έχουμε άλλα...

Η Τζέιλα, η οποία ζει στην Ατλάντα των ΗΠΑ, έπινε νερό από ένα μεταλλικό μπουκάλι, όταν της ήρθε η φαεινή ιδέα να βάλει τη γλώσσα της μέσα στο μικρό στόμιο, με αποτέλεσμα να κολλήσει και να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να της το αφαιρέσουν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα της στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, η μικρή έμεινε συνολικά 8 ώρες με το μπουκάλι στο στόμα. Αρχικά, η ίδια προσπάθησε να βοηθήσει την κόρη της ανεπιτυχώς, κι έτσι τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν, ανοίγοντας τρύπες στο μπουκάλι και στη συνέχεια κόβοντας τον πάτο του. Ωστόσο, η γλώσσα του κοριτσιού είχε πρηστεί τόσο πολύ μέχρι εκείνη την ώρα, ώστε το χειρουργείο ήταν η μόνη λύση για να αφαιρεθεί το μπουκάλι.

Η μικρή κατάφερε τελικά να απελευθερωθεί, ωστόσο θα χρειαστεί μαθήματα λογοθεραπείας, καθώς η όλη διαδικασία έβλαψε κάποια νεύρα της γλώσσας.