Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Μια νέα τρελή μόδα κατακτά την Ιαπωνία!

perierga.gr - Μια "τρελή" μόδα κατακτά την Ιαπωνία!Το body art στην Ιαπωνία έχει πάρει πλέον νέα μορφή, με το τατουάζ και το piercing να... θεωρούνται πια… ξεπερασμένα. Η νέα τάση ονομάζεται «bagel head» και αφορά στη δημιουργία ενός εξογκώματος στο μέτωπο σε σχήμα ντόνατ (ή μπέγκελ, αν θέλετε, – ψωμάκι κυκλικό με τρύπα στη μέση, εβραϊκής καταγωγής).







Η νέα μανία, που κάνει θραύση στις νεαρές ηλικίες, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία από τον εκκεντρικό δημοσιογράφο και φωτογράφο Ryoichi Keroppy Maeda, και δημιουργείται με την έγχυση αλατούχου διαλύματος (φυσιολογικού ορού, δηλαδή) μέσα στο μέτωπο μέχρι να διογκωθεί.







Στη συνέχεια, ο ειδικός πιέζει στο κέντρο της διόγκωσης με τον αντίχειρα ώσπου να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα, δίνοντας εν τέλει το σχήμα του ντόνατ στο μέτωπο. Η διαδικασία διαρκεί περίπου δύο ώρες, μέχρι να «γεμίσει» η περιοχή με υγρό μέσω ενός ορού που τοποθετείται στο μέτωπο.







Τα αποτελέσματα ενθουσιάζουν τους νεαρούς Ιάπωνες, που συρρέουν κατά εκατοντάδες στα ειδικά κέντρα «bagel head» για να… φουσκώσουν το μέτωπό τους, αν και ο χρόνος διάρκειας αυτού του παράξενου body art είναι πολύ μικρός: μόλις 15 με 24 ώρες, μέχρι ο ορός να απορροφηθεί από τον οργανισμό! Μετά ξανά πίσω στο… γιατρό!







perierga.gr