Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Barbie σκελετός

Παραδίδει και μαθήματα ανατομίας με έναν άκρως αντισυμβατικό τρόπο.
Το είδαμε και αυτό…

Μπορεί να είναι η αγαπημένη των κοριτσιών.

Να την έχουμε δει πριγκίπισσα, νοικοκυρά, αεροσυνοδό, τραγουδίστρια, κομμώτρια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, όμως τώρα.....

η Barbie παραδίδει και μαθήματα ανατομίας με έναν άκρως αντισυμβατικό τρόπο.Βλέπετε ο καλλιτέχνης Jason Freeny αποφάσισε να βγάλει μια νέα κούκλα, η οποία η μισή θα είναι κανονική και η άλλη μισή θα αποκαλύπτει πώς είναι εσωτερικά το ανθρώπινο σώμα. Μισή γυναίκα δηλαδή και μισή… σκελετός!Ο καλλιτέχνης θέλησε με αυτό τον τρόπο να στηλιτεύσει το πρότυπο του ανορεξικού μοντέλου που προβάλλει η Barbie και για το λόγο αυτό τα όργανα της κούκλα φαίνονται κάπως πιεσμένα.
Άλλωστε η διασημότερη κούκλα του κόσμου, εδώ και καιρό έχει γίνει αντικείμενο σκληρής κριτικής από φεμινιστικές οργανώσεις που τονίζουν ότι προβάλλει μια τελείως στρεβλή εικόνα για το σώμα που θα πρέπει να έχουν οι γυναίκες.

Έτσι και ο Freeny αποφάσισε να δημιουργήσει αυτή την κούκλα, για να περάσει το μήνυμά του κατά των ανορεκτικών προτύπων που προβάλλει τόσο η τηλεόραση, όσο και η βιομηχανία της μόδας και των παιχνιδιών.

tampouloukia