Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Αφέθηκε ελεύθερος ο Κ.Βαξεβάνης


Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού HOT DOC Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος συνελήφθη περίπου στις 11 το πρωί από αστυνομικούς της Ασφάλειας, παρουσία εισαγγελέα. 
Ο δημοσιογράφος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στο αυτόφωρο δικαστήριο.

Ο Κ. Βαξεβάνης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της προσβολής δια του τύπου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και της παράνομης δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων.

Είχε προηγηθεί η εισαγγελική εντολή για τη σύλληψή του μετά τη δημοσίευση των ονομάτων της «λίστας Λαγκάρντ» στο περιοδικό του HOT DOC.

Κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο τον περίμεναν πολίτες που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ στο πλευρό του ήταν και οι δικηγόροι του: Βασίλης Καπερνάρος και Χάρης Οικονομόπουλος, όπως και μέλη της ΕΣΗΕΑ, αλλά και οι βουλευτές Ρένα Δούρου και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Οι δυο δικηγόροι υποστήριξαν ότι η σύλληψη του δημοσιογράφου αποτελεί χτύπημα στην ελευθεροτυπία και ανέφεραν ότι η δικαιοσύνη δεν επέδειξε τα ίδια αντανακλαστικά και όταν δημοσιεύτηκαν από μεγάλη εφημερίδα τα ονόματα καλλιτεχνών για φοροδιαφυγή.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι «διυλίζουν τη σύνταξη και καταπίνουν τη λίστα» και «με τα νέα μέτρα κλέβουν από κάθε γιαγιά στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας 100 ευρώ κι αφήνουν ελεύθερους τους φοροφυγάδες».

Επίσης, ο Κώστας Βαξεβάνης επιτέθηκε φραστικά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου λέγοντας πως εκείνοι θα έπρεπε να είναι υπόδικοι για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία επειδή άφησαν αναξιοποίητη τη λίστα Λαγκάρντ. Επίσης, οι δικηγόροι του είπαν ότι δεν υπάρχει θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, ενώ ο κύριος Καπερνάρος ανέφερε ότι αν ο ίδιος είχε τη λίστα θα την έκανε και θα τη μοίραζε στον ελληνικό λαό.

Και οι δύο δικηγόροι του δημοσιογράφου υποστήριξαν πως ο Κώστας Βαξεβάνης υπηρέτησε την αλήθεια και το καθήκον.