Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Δείτε τα τρόφιμα που «χτυπούν» το λίπος!

Tρόφιμα που σε βοηθούν να αδυνατίσεις έξυπνα και να κάψεις το περιττό λίπος. Ακολούθησε τις προτάσεις μας και θα τα κάψεις όλα!

Αβγό

Κάνε το πρωινό σoυ μια μηχανή καύσης λίπους αποφεύγοντας τις στοίβες με τις τηγανίτες και δοκίμασε αντί γι' αυτές τις μια πλούσια ομελέτα. Σύμφωνα με μελέτη, καταναλώνοντας στο πρωινό σου ορισμένη ποσότητα πρωτεΐνης, σε βοηθά στο να μην πεινάς στην συνέχεια της ημέρας και να αποφύγεις τα γρήγορα και ανθυγιεινά snacks.


Αβοκάντο

Είναι αλήθεια! Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα ακόρεστα λιπαρά στο αβοκάντο μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα πείνας στο σώμα και στην ανάσχεση της λεπτίνης, μιας ορμόνης που στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο σου ότι είσαι χορτασμένη, έτσι ώστε να σταματήσεις να τρως.


Δημητριακά Ολικής Άλεσης

Πέταξε τα επεξεργασμένα δημητριακά στα σκουπίδια και άρχισε να τρως περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως (καστανό ρύζι, βρόμη και 100% ολικής αλέσεως ψωμί και ζυμαρικά).


Φάβα

Η φάβα είναι μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης που περιέχει φλαβονοειδή. Σε μελέτη που διήρκεσε 14 χρόνια, ειδικά αυτά τα αντιοξειδωτικά έχουν αποδειχθεί ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της συσσώρευσης επιπλέον λίπους στην κοιλιά.


Γιαούρτι

Αυτό το κρεμώδες snack είναι φορτωμένο με ασβέστιο. Μελέτες δείχνουν ότι το ασβέστιο μπορεί να περιορίσει την αύξηση του σωματικού βάρους λόγω του ότι εμποδίζει την απορρόφηση του λίπους στο λεπτό έντερο.


Γκρέϊπφρουτ

Από όλα τα τρόφιμα που φημολογούνται ότι ενισχύουν την απώλεια βάρους, το γκρέιπφρουτ είναι πιθανόν το πιο διάσημο. Και σε έρευνα επιβεβαιώνεται ότι αυτή η φήμη είναι και πραγματικότητα. Σε μελέτη αποκαλύπτεται ότι η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα βοηθά όσους κάνουν δίαιτα να χάσουν περισσότερα κιλά απ' ό,τι οι άνθρωποι που το παρέλειψαν.

Μανιτάρια

Αν θέλεις να δοκιμάσεις ένα εύκολο και νόστιμο κόλπο για να αποφύγεις παραπανίσιες θερμίδες, τότε αντικατάστησε το κρέας στις συνταγές με μανιτάρια. Θα περιορίσεις αυτόματα περίπου 420 θερμίδες από ένα γεύμα και θα αποφύγεις και τα κεκορεσμένα λιπαρά που περιέχονται στο κρέας.

Κόκκινη πιπεριά

Πρόσθεσε κάποια καυτερά υλικά στα γεύματά σου και θα ενισχύσεις έτσι όχι μόνο τη γεύση αλλά και την αποτελεσματικότητα της δίαιτας. Το πιπέρι καγιέν ή λίγο ταμπάσκο ή η κόκκινη πιπεριά είναι το κόλπο. Περιέχουν όλα καψαϊκίνη, μια ουσία που, σύμφωνα με έρευνες, επιδρά ανασταλτικά στην πρόσληψη τροφής αργότερα μέσα στην ημέρα.


Ελαιόλαδο

Περιέχει μια δόση μονοακόρεστων λιπαρών που ονομάζεται ελαϊκό οξύ, το οποίο ενεργοποιεί μια περίπλοκη διαδικασία στο έντερο που δίνει σήμα στον εγκέφαλο σου ότι είσαι πλήρης.
Πηγή: shape.gr