Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δείτε τις πιο παράξενες δίαιτες από όλο τον κόσμο!


Είναι παράξενες, είναι όμως και αποτελεσματικές;

Έχετε βαρεθεί τις συνεχείς και εξαντλητικές δίαιτες και θέλετε κάτι νέο που να σας δίνει κίνητρο αλλά και σίγουρα αποτελέσματα; Εδώ σας έχουμε τις πιο παράξενες δίαιτες από όλο τον κόσμο οι οποίες υπόσχονται σίγουρη απώλεια κιλών!

1. Η δίαιτα της μπανάνας από την Ιαπωνία: Η συγκεκριμένη διατροφή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία και μάλιστα είχε θαυματουργά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, το 2008 μία φαρμακοποιός αποφάσισε να βοηθήσει τον υπέρβαρο σύζυγό της και του πρότεινε ως πρωινό μία μπανάνα και ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Ο σύζυγος έχασε αρκετά κιλά ενώ η δίαιτα έγινε τόσο διάσημη που η Ιαπωνία αναγκάστηκε να αυξήσει την εισαγωγή μπανάνας. Αν αναρωτιέστε, το μεσημεριανό αλλά και το βραδινό περιλαμβάνει ό, τι τραβάει η όρεξή σας ενώ συνίσταται ο ύπνος πριν τα μεσάνυχτα! Λέτε;

2. H δίαιτα του αέρα από τη Γαλλία: Μπορεί οι Γαλλίδες να φημίζονται για τις λεπτές σιλουέτες τους, αλλά όπως όλες οι υπόλοιπες γυναίκες είναι και αυτές μανιακές με τη δίαιτα. Το 2010 λοιπόν, το περιοδικό Grazia πρότεινε τη δίαιτα του αέρα η οποία στην ουσία περιλαμβάνει απλώς την κίνηση που κάνουμε με το κουτάλι ή το πηρούνι χωρίς τελικά να τρώμε το φαγητό! Η συγκεκριμένη δίαιτα κατηγορήθηκε ότι προωθεί τη νευρική ανορεξία αλλά το περιοδικό είναι κατηγορηματικό.

3. H δίαιτα των... σπηλαίων: Η συγκεκριμένη δίαιτα έγινε δημοφιλής το 1993 από μία ομάδα Σουηδών διατροφολόγων οι οποίοι μελέτησαν τις επιπτώσεις της μοντέρνας διατροφής στην υγεία. Η διατροφή των σπηλαίων δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία απομίμηση της διατροφής των ανθρώπων της παλαιολιθικής εποχής η οποία περιλαμβάνει άγρια φυτά και ζώα. Τα προιόντα που περιλαμβάνονται είναι απολύτως φυσικά ενώ απαγορεύονται διά ροπάλου τα συντηρητικά και τα επεξεργασμένα.

4. Η δίαιτα του... σάντουιτς από την Ισπανία: Οι Ισπανίδες φημίζονται για την ομορφιά τους και φυσικά τα καλλίγραμμα κορμιά τους. Η δίαιτα που εφαρμόζουν είναι η δίαιτα του σάντουιτς κατά την οποία αντικαθιστούν ένα γεύμα τους με ένα σάντουιτς με μαύρο ψωμί και οτιδήποτε άλλο επιθυμούν. Εννοείται δεν το παρακάνουν και πάντα κινούνται σε λογικά πλαίσια θερμίδων και ποσοτήτων.

5. Η δίαιτα του πηρουνιού από τη Γαλλία: Ακόμα μία παράξενη δίαιτα από τους φίλους μας τους Γάλλους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα μόνα φαγητά που επιτρέπονται είναι αυτά που ετοιμάζονται με... πηρούνι! Κουτάλια και μαχαίρια απαγορεύονται και φυσικά ότιδήποτε καταναλώνεται με τα... χέρια όπως το junk food. Βέβαια, το γεγονός ότι περιλαμβάνονται και φρούτα, την καθιστά από μόνη της κακή επιλογή διατροφής.

6. Η δίαιτα του καγκουρό από την Αυστραλία: Η συγκεκριμένη διατροφή επιτρέπει αποκλειστικά κρέας καγκουρό και αποκλείει όλα τα υπόλοιπα είδη. Το κρέας των συμπαθών ζώων είναι όπως πιστεύουν πιο φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ είναι και αρκετά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και υψηλής σε πρωτείνη. Μα είναι είδος υπό εξαφάνιση...

7. Παιδική δίαιτα από τις ΗΠΑ: Σε μία χώρα όπου η εμφάνιση είναι το παν, οι γυναίκες προκειμένου να χάσουν κιλά, τρώνε σαν... μικρά παιδιά! Ουσιαστικά, καταναλώνουν πολτοποιημένα τρόφιμα και πιο συγκεκριμένα καρότα και μπανάνες. Πολλές σταρ του Hollywood, όπως οι Jennifer Aniston και Reese Witherspoon έχουν ακολουθήσει τη συγκεκριμένη διατροφή καθώς είναι πλούσια σε λαχανικά και φρούτα και φτωχή σε συντηρητικά.