Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τα ελληνικά video clips που μας έκαψαν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα


Τα μάτια μας δάκρυσαν και τα αυτιά μας μάτωσαν αλλά τελικά τα καταφέραμε, αυτό είναι το top 10 των video clips των εγχώριων ταλέντων μας, που μας έκαναν να ξεχάσουμε και το όνομά μας.

10. Σάκης Ρουβάς
Τώρα Αρχίζουν τα Δύσκολα 
 
Κουνέλια, γράσα, αυτοκίνητα και ένας Σάκης με φόρμα σκληρά εργαζόμενου εργάτη (ανοιχτή βεβαίως- βεβαίως για να φαίνεται το άτριχο γυμνασμένο στέρνο) και κάβουρες στα χέρια. Τι άλλο να θέλει κανείς από ένα τρίλεπτο βίντεο; Μα φυσικά και έχει και μία juicy ξανθιά, που το μιλάει το αγγλικό. Μαγεία. 
09. Πάνος Κιάμος

Κρύσταλλα 

Ο σκηνοθέτης φανερά επηρεασμένος από τα χρώματα και την αισθητική που χρησιμοποιεί ο Steven Klein για τα editorial του, έκλεισε τον Πάνο Κιάμο μέσα σε μία αποθήκη που μπάζει νερά μαζί με μία μπαλαρίνα, που κάνει πιρουέτες και σπαγγάτα για να περνάει η ώρα ευχάριστα. Το ότι είναι το πρώτο 3D ελληνικό video clip το είπαμε;
08. T.N.S & Χριστίνα Κολέτσα

Γίναμε
Βρεγμένη Χριστίνα Κολέτσα κάνει επιτόπιο ποδήλατο ξαπλωμένη φορώντας λευκό μαγιό και φούξια γόβες. Μετά πάλι βρεγμένη Χριστίνα χαϊδεύεται με έναν τοίχο φορώντας ακουστικά και γυαλιά με ντεγκραντέ φακό. Και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά ο T.N.S να φτύνει ρίμες για πατώματα που γυρίζουν. Μίνιμαλ, καλοκαιρινό, δροσερό. Γίναμε. 
07. Μιχάλης Ρακιντζής
Εγώ και ο Πουφ
Αν και παλιό δεν μπορεί να λείπει από τη λίστα. Ο Μιχάλης Ρακιντζής αγκαλιά με τον Πουφ κάνουν διακοπές στα ελληνικά νησιά. Τα λόγια είναι περιττά, ας μιλήσει η εικόνα καλύτερα.
06. Νίνο

Επηρεάστηκα
 
Εδώ κύριοι έχουμε να κάνουμε με ένα δράμα. Ο Νίνο αυτοκτονεί και κορίτσι βαριά θλιμμένο μένει πίσω να κλαίει τον μακαρίτη βλέποντας βίντεο από την πάλαι ποτέ χαρούμενη ζωή τους, τότε που πήγαιναν μαζί στα Goody's και έχωνε πατάτες ο ένας στο στόμα του άλλου. Όλα αυτά με φόντο διώροφη μονοκατοικία νεοελληνικής αισθητικής. Η μικρή πικρή αυτή ιστορία τελειώνει ευχάριστα μιας και το κορίτσι συναντά τον Νίνο στον άλλο κόσμο και κάνουν βόλτα στα σπαρτά.
05. Έλλη Κοκκίνου
Αυτό το Καλοκαίρι
 
Γιώργος Ντάβλας, Νίκη Κάρτσωνα, ο Θανάσης (μην μας ρωτήσεις ποιος - δεν ξέρουμε) και η Έλλη Κοκκίνου. Όλοι ντυμένη στα λευκά να κουνιούνται σαν να μην υπάρχει αύριο. Αν και που και που φαίνεται ένα σκάφος στα ανοιχτά να πούμε ότι τα παιδιά είναι στο λιμάνι. Μάλλον η παραγωγή δεν θα είχε λεφτά για βόλτα στο Αιγαίο. 
04. Άννα Βίσση
Τυραννιέμαι 
 
Η Αννούλα είναι για ακόμα μία φορά μπροστά μιας και το ρεφρέν του τραγουδιού είναι άκρως προφητικός. Τι να πρωτοπούμε; Για το μαλλί της απόλυτης; Τις περούκες; Το ρόλο της ως πληγωμένη υστερική κομμώτρια; Τις αλλήθωρες μούτες; Τον Αποστόλη Τότσικα; Τα ρούχα; Τη γιαγιά με το ρόλεϋ; Ό,τι και να πούμε γι αυτό το αριστούργημα είναι πολύ λίγο.

03. Δέσποινα Βανδή & Γιώργος Μαζωνάκης

Αμανέ 
 
Κι όμως δεν βλέπεις σίριαλ, αλλά video clip με την Κατιάνα Μπαλανίκα και τον Απόστολο Μητρόπουλο σε ρόλο πεθεράς και γάλλου σχεδιαστή αντίστοιχα. Βεβαίως και σου μένουν και οι πρωταγωνιστές: το Δεσποινάκι με το κομπινεζόν, ο Μαζωνάκης με την ηλεκτρική σκούπα και η Louis Vuitton βαλίτσα. 

02. Γιώργος Τσαλίκης ft. Master Tempo

Τα Περαστικά μου
 
Θα μπορούσε να είναι σενάριο της Sirina, αλλά είναι video για το τραγούδι του Γιώργου Τσαλίκη. Είμαστε σίγουροι πώς μετά από αυτό το clip κάθε γυναικεία φαντασίωση που περιελάμβανε γιατρό μέσα πήγε άκλαφτη.

01. Κατερίνα Στικούδη

Ok Δεν Τρέχει Τίποτα 
Καταρχήν να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο σκηνοθέτη που κατάφερε να ντύσει τόσο ωραία, ένα τραγούδι τόσο γελοίο με στίχους που άνετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως λοβοτομή. Η Κατερίνα Στικούδη σαν μία Ελληνίδα Nicki Minaj προσπαθεί μέσα σε 3 λεπτά να μας μπει στο μάτι σαν φακός επαφής πότε ντυμένη σας katerina from the block βαμμένη με φούμο και πότε σαν το χάρο που βγήκε παγανιά. Ω, ναι αξίζει να μπει στην πρώτη θέση αυτό το κορίτσι.