Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Δείτε πώς περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους οι… VIP του Κορυδαλλού

Κλάμπ των VIPχαρακτηρίζεται η 6η πτέρυγα των φυλακών αφού εκεί κρατούνται, κυρίως για οικονομικές υποθέσεις, «επώνυμοι» έγκλειστοι όπως Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Μάκης Ψωμιάδης, o Κώστας Γιαννίκος, ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ο Λάκης Γαβαλάς κ.ά. Το πώς περνούν την ημέρα τους έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
O Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μένει μόνος του στο «άγιο κελί», όπως το αποκαλούν, καθώς εκεί διέμενε και ηγούμενος Εφραίμ, έχει φέρει μαζί του ελάχιστα προσωπικά αντικείμενα, μια τηλεόραση και έναν ανεμιστήρα. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, περνάει ώρες προσπαθώντας να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, όμως εκείνη αρνείται να του μιλήσει, σύμφωνα με το parapolitika.gr
Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας από την άλλη πλευρά, περνάει την περισσότερη ώρα της ημέρας, στο κελί του, που βρίσκεται στο υπόγειο της πτέρυγας. Διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα και κρατάει σε λευκές κόλλες τετραδίου σημειώσεις για την υπόθεση που τον οδήγησε στη φυλακή. Ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, επίσης προφυλακισμένος για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ασχολείται σχεδόν καθημερινά με τη φροντίδα της εκκλησίας, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος, Στέλιος Οικονομίδης, έχει αναπτύξει φιλία με έναν νεοαφιχθέντα κρατούμενο για οικονομικά εγκλήματα. Οι δύο άνδρες παίζουν ντόμινο και συζητούν με τις ώρες.
Ο Λάκης κάνει ηλιοθεραπεία
Ο Λάκης Γαβαλάς που βρίσκεται εδώ και έξι μήνες στη φυλακή για οφειλές προς το Δημόσιο, όταν δεν κάνει γυμναστική ή ηλιοθεραπεία στο προαύλιο, κάθεται δίπλα στον υπάλληλο που κάνει τον τελικό έλεγχο στους επισκέπτες και παρακολουθεί από μια μικρή τηλεόραση τις μεσημεριανές εκπομπές.
Σε ένα μικρό δωμάτιο με μια ντουλάπα, ένα γραφείο και τρεις καρέκλες, όπου συναντιούνται οι κρατούμενοι με τους δικηγόρους τους, απομονώνεται συνήθως ο Κώστας Γιαννίκος. Εκεί, διαβάζει ξένα περιοδικά, εφημερίδες και σενάρια θεατρικών παραστάσεων
Ιδιαίτερα αγαπητός στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους φαίνεται πως είναι ο Μάκης Ψωμιάδης, αφού περνάει ώρες στο γραφείο τους, διηγούμενος ιστορίες. Ως γνήσιο παπαδοπαίδι, όπως αυτοαποκαλείται, ασχολείται και αυτός με τη εκκλησία, ενώ πρόσφατα παρήγγειλε από ανθοπωλείο λουλούδια και ανέλαβε εξ ολοκλήρου τον στολισμό της εκκλησίας της φυλακής για τον εορτασμό της γέννησης της Θεοτόκου, όπου παραβρέθηκαν όλοι οι επώνυμοι κρατούμενοι της έκτης πτέρυγας.
to-gamato.com