Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΤΡΑ: Ο γυναικολόγος της είπε πως έχει καρκίνο αλλά είχε… απόστημα!


 Μόνο ξύλο δεν έπεσε μεταξύ του οδοντιάτρου και του γυναικολόγου οι οποίοι...




διαφώνησαν για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η κοινή ασθενής που είχαν.



Και αφορμή για το έντονο επεισόδιο μεταξύ των δύο επιστημόνων στάθηκε η λανθασμένη άποψη του δεύτερου, πως η νεαρή γυναίκα… πεθαίνει από καρκίνο! Όλα άρχισαν όταν η 38χρονη επισκέφθηκε τον οδοντίατρό της για να κάνει έλεγχο λόγω φρικτού πόνου από φρονιμίτη, σύμφωνα με το dete.gr



Και δυστυχώς, από τη μια ο φρονιμίτης και από την άλλη ένα διπλανό χαλασμένο δόντι είχαν κάνει τη ζημιά τους, δηλαδή ένα τεράστιο απόστημα στα ούλα, που είχε φτάσει ως το κόκκαλο προκαλώντας τον αφόρητο πόνο και έντονο πρήξιμο.



Ο οδοντίατρος έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και ενημέρωσε για την τακτική που θα ακολουθούσαν ώστε να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.



Και αφού διαβεβαίωσε την 38χρονη πως δεν υπήρχε λόγος να ανησυχεί, προγραμμάτισαν το επόμενο ραντεβού της στο ιατρείο. Μέχρι εκεί, βέβαια, όλα εξελίσσονταν φυσιολογικά. Το πρόβλημα ξεκίνησε τρεις – τέσσερις ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα όταν η 38χρονη επισκέφθηκε… και τον γυναικολόγο της. Στη διάρκεια της εξέτασης που της έκανε του έδειξε ένα γρουμπούλι που την πονούσε αρκετά και ήταν ερεθισμένο, λίγο πιο πάνω από το αριστερό της στήθος.



Και ο γιατρός της απάντησε ότι δεν υπήρχε καμία αμφιβολία πως επρόκειτο για… καρκίνο στους λεμφαδένες! Και μάλιστα της συνέστησε να ξεκινήσουν χωρίς καμιά καθυστέρηση πρόγραμμα θεραπείας μήπως και προλάβουν από τα χειρότερα…



Και, όπως ήταν φυσικό, η 38χρονη έπεσε σε κατάθλιψη. Στο μεταξύ ξαναπήγε στον οδοντίατρο προκειμένου να ακυρώσει τα προγραμματισμένα ραντεβού της και του ανέφερε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε ανακαλύψει, δείχνοντας μάλιστα και σε εκείνον την πρησμένη περιοχή στους λεμφαδένες της.



Αλλά έκπληκτος και απορημένος ο γιατρός έκανε τον σταυρό του, ξεκαθαρίζοντάς της ότι αυτό όχι απλώς δεν ήταν καρκίνος, αλλά ήταν από το απόστημα που είχε περάσει στο οστό και από εκεί πέρασε σε γειτονικούς ιστούς.



…Μπούκαρε στο ιατρείο και ζήτησε εξηγήσεις!



Ο οδοντίατρος τηλεφώνησε αμέσως στον γυναικολόγο για του μιλήσει για το λάθος ιατρικό συμπέρασμα περί καρκίνου. Και ο γυναικολόγος έγινε έξω φρενών. Μάλιστα μιας και τα ιατρεία τους βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση, ο δεύτερος επιστήμονας πήγε στο ιατρείο του πρώτου. Και μπήκε σαν μαινόμενος ταύρος μη μπορώντας να δεχθεί πως είχε κάνει λάθος.



«Μα θα την πεθάνουμε την γυναίκα στα καλά καθούμενα λόγω εγωισμού;» ρώτησε ο οδοντίατρος και οι δύο άνδρες κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια, ενώ οι φωνές ακούγονταν μέχρι το ισόγειο! Τελικά ο γυναικολόγος, έστω και καθυστερημένα, κατάλαβε το λάθος του. Διότι η εμφάνιση πρηξίματος σε λεμφαδένες από απόστημα σε ούλα, είναι σύνηθες φαινόμενο. Μόνο που εκείνος δεν το είχε σκεφθεί…