Υλικά
500 γραμμ. πένες με ρίγα
500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο δύο φορές περασμένο από τη μηχανή του κιμά
1 αυγό
4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Λίγο φρέσκο γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1.200 γραμμ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε σε ένα πιάτο το ψωμί με λίγο φρέσκο γάλα. Το στύβουμε καλά και το ψιχουλιάζουμε. Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, το τυρί, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα. Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια (όσο πιο μικρά γίνεται). Τα τηγανίζουμε για 2΄-3΄ σε καυτό ελαιόλαδο ή τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 5΄-6΄ στους 200οC.
2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα σε μπολ με κρύο νερό και την αφήνουμε για 10΄. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄-4΄, να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού προηγουμένως τις στύψουμε πολύ καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν οι μελιτζάνες. Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 15΄.
3. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε τα τηγανισμένα ή ψημένα κεφτεδάκια. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση και να ενωθούν καλά οι γεύσεις. Τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
4. Βράζουμε τις πένες και τις στραγίζουμε. Τις προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αν θέλουμε να είναι πιο αφράτα τα κεφτεδάκια, αντί να τα ψήσουμε ή να τα τηγανίσουμε, τα βουτάμε απευθείας μέσα στη βραστή σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10'
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 25 λεπτά
argiro.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου