Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Γιατί είναι άραγε οι Ιταλοί/ίδες ο πιο σέξυ λαός στον κόσμο;

 Γιατί: 1. Mας αρέσει η μόδα και η υψηλή ραπτική. Η Ιταλία είναι η επιτομή της σύγχρονης μόδας, το Μιλάνο η μητροπολιτική πρωτεύουσά της και η Via Montenapoleone στις βιτρίνες της Via Montenapoleone ποζάρουν φιλάρεσκα τα μοντέλα των πιο ξακουστών οίκων μόδας: Giorgio Armani, Miuccia Prada, Gianfranco Ferrè, Versace, Fendi, Salvatore Ferragamo, Valentino, Gucci, Dolce e Gabbana, Etro, Bottega Veneta, Alberta Ferretti, Corneliani, Giuseppe Zanotti, Sergio Rossi, Cesare Paciotti, Ermenegildo Zegna.

2. Eχουμε αισθητική και μας ενδιαφέρει το σύγχρονο design. Οι ιταλοί σχεδιαστές είναι πρωτοπόροι στο σχεδιασμό επίπλων κουζίνας , ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, φωτιστικών, πλακιδίων και ειδών υγιεινής,  αλουμινοκατασκευών (πόρτες, παράθυρα, κλπ).

3.Mας αρέσει το καλό φαγητό. Ό,τι δεν κατάφεραν οι Ρωμαίοι όταν ακόμη ήταν παντοδύναμοι, τα κατάφερε ο πιο διάσημος εκπρόσωπος της Ιταλίας σε όλο τον κόσμο: το πιο αναγνωρίσιμο φαγητό στον πλανήτη, η πίτσα. Και φυσικά τα ζυμαρικά, τα τυριά, η παρμεζάνα και η μοτζαρέλλα, το tiramisù και η cassata, το γλυκόπιοτο chianti, το χωνευτικό limoncello, η μεθυστική grappa, για να αναφέρουμε μόνο τα πιο διάσημα προϊόντα και συστατικά της ιταλικής γαστρονομίας που ξεχωρίζει για την τεράστια ποικιλία της.

4. Mας αρέσει ο καφές και, μολονότι η Ιταλία δεν είναι χώρα που καλλιεργεί καφέ, πουθενά αλλού δεν θα απολαύσουμε σε τέτοιο βαθμό τον πλούσιο αφρό ενός cappuccino ή τον κατ’εξοχήν ιταλικό καφέ, τον espresso με όλες τις παραλλαγές του: doppio,  ristretto, lungo, corretto, macchiato, con panna, freddo, americano, macchiatone, marocchino, nocciolino, capcioc, gocciato, shakerato!!!

5.Mας αρέσουν τα καλά αυτοκίνητα. Η Ιταλία είναι διάσημη για την αυτοκινητοβιομηχανία της και είναι η πατρίδα σχεδιαστών και κατασκευαστών θρυλικών αυτοκινήτων. Fiat, Lancia, Alfa Romeo με διαχρονικά μοντέλα όπως το Fiat Cinquecento, Fiat Barchetta, Alfa Romeo Giulietta. Και φυσικά η πατρίδα των μύθων Maserati, Ferrari, Laborghini.


xamaileonnews