Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Οι 10 τάσεις της μόδας που ελπίζουμε να μην ξαναγυρίσουν ποτέ!


Ω Θεέ μου... Έχοντας κάνει κατάληψη σ' όλες τις πασαρέλες, από τον Givenchy μέχρι τον οίκο Emporio Armani αλλά και σύντομα σε κάποιο κοντινό σας κατάστημα με επώνυμες μάρκες, το τσαντάκι μέσης επιστρέφει για την άνοιξη 2012, έτοιμο να πάρει εκδίκηση. Από τα πιο ανεπιθύμητα comeback, το απαίσιο τσαντάκι δεν είναι η μοναδική τρέλα της μόδας που θα θέλαμε να την ξαποστείλουν για πάντα στην γκαρνταρόμπα του ουρανού. Από τα «whale tails» μέχρι τα κροκς, δείτε εδώ 10 trend της μόδας που ελπίζουμε να φύγουν και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ. Οι σχεδιαστές παρακαλούμε να κρατάνε σημειώσεις...




Κροκς
Όσες εγκλημάτισαν κατά του στιλ: Νικόλ Άπλετον, Madonna 
Αυτά τα άσχημα πλαστικά τσόκαρα σε φανταχτερά neon χρώματα εμφανίστηκαν στα μέσα των '90s. Σύντομα έγιναν ένα παγκόσμιο φαινόμενο, πουλώντας εκατομμύρια. Μέχρι που προσέλκυσαν και κάποιους fan από την showbiz. Ποιος θα το φανταζόταν; Σίγουρα είναι άνετα και ανθεκτικά όμως είναι τα πιο χαζουχαρούμενα παπούτσια που φτιάχτηκαν ποτέ. Και τι έπιασε την πρώην τραγουδίστρια των All Saints, Νικόλ Άπλετον να τα ταιριάξει με μία τσάντα Chanel; Αναρωτιόμαστε τι θα έλεγε ο κύριος Λάγκερφελντ...


Whale tail
Αυτές που εγκλημάτισαν κατά του στυλ: Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Κριστίνα Αγκιλέρα, Τζόντι Μαρς

Περά από τους απαίσιους Jedward, το χαμηλοκάβαλο παντελόνι και το ψηλά φορεμένο στρινγκ, πρέπει να είναι ένα από τα πιο περιβόητα... ντουέτα των πρόσφατων χρόνων. 

Υπήρξε cool για περίπου... πέντε λεπτά στα τέλη των '90s. Με τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν να ανακαλύπτει την τάση, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το 'whale tail' έγινε το εργαλείο όλων των δευτεροκλασάτων με το οποίο επιζητούσαν να τραβήξουν την προσοχή. Ευτυχώς, εγκαταλείφθηκε γρήγορα, όταν όλοι κατάλαβαν πως το να δείχνεις τα εσώρουχά σου και τα πεσμένα παντελόνια σου δεν είναι κάτι ούτε άνετο, ούτε τόσο κολακευτικό. Με τις πωλήσεις των G-strings να έχουν βουλιάξει και τα συγκεκριμένα τζινς να είναι εκτός μόδας, αυτό το trend έχει ελάχιστες πιθανότητες να επανεμφανιστεί σύντομα. 

Ηarem παντελόνια
Όσες εγκλημάτισαν κατά του στιλ: Κιμ Καρντάσιαν, Σερ Λόιντ, Κέιτι Γουέιζελ

Είμαστε ακόμα στην εποχή του MC Hammer; Ελπίζουμε όχι για πολύ. Προς μεγάλη μας φρίκη, οι σχεδιαστές αναβίωσαν το baggy αυτό παντελόνι με τον υπερβολικά χαμηλό καβάλο και αυτό το κατάλοιπο από τη μόδα των αρχών των 90s, μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να εξαφανίζεται από τα καταστήματα. 
Πολύ πιθανόν το λιγότερο κολακευτικό κομμάτι ένδυσης που σχεδιάστηκε ποτέ, το συγκεκριμένο ρούχο κάνει τα πόδια να δείχνουν κοντά και χοντρά και μπορούν να κάνουν ακόμα και τα πιο καλλίγραμμα οπίσθια να μοιάζουν... πεσμένα. Όπως και με κάποιους πρώην διαγωνιζόμενους του X Factor, ελπίζουμε πως και αυτό θα χαθεί στην αφάνεια αρκετά σύντομα. 


Βελούδινο tracksuit
Όσες εγκλημάτισαν κατά του στιλ: Πάρις Χίλτον, Κολίν ΜακΛόφλιν, Έλεν Φλάναγκαν

Όταν νωρίτερα μέσα στη χρονιά εντόπισας τις Έλεν Φλάναγκαν και Πάρις Χίλτον να τριγυρνούν με ροζ βελούδινα tracksuits, φοβηθήκαμε πως μία από τις πιο απαίσιες τάσεις ετοίμαζε την άμεση επιστροφή της. 
Η τρέλα ξεκίνησε από την Madonna το 2001, όταν την είδαν μέσα σε δημιουργία της Juicy Couture που είχε κεντημένο το παρατσούκλι της 'Madge'. Μέχρι το 2005, φτηνές απομιμήσεις είχαν γεμίσει τους δρόμους με τα πιο διάσημα καταστήματα ρούχων, με το βελούδινο tracksuit να γίνεται η «όχι εργασίας» φόρμα για τις δευτεροκλασάτες γυναίκες διασήμων και πολλές άλλες που έχουν επίσης καταστρέψει την μόδα.
Κατάλληλη για να αράξεις στον καναπέ φορώντας την, αυτό είναι ένα άθλιο trend που δεν θα έπρεπε να είχε δει ποτέ το φως της ημέρας. 


Τα γυαλιά του σπασίκλα
Όσες εγκλημάτισαν κατά του στιλ: Αλέξα Τσανγκ, Κέλι Όζμπορν, Λίλι Άλεν

Αποτέλεσε ένα «by-product» στα τέλη των geeks '00s, που το 2010 οι trendy διασημότητες αλλά και οι φανατικοί της μόδας, άρχισαν να το προτιμούν, μαζικά, σαν αγέλες. Βασικά έψαχναν τους πιο χοντρούς και άχαρους σκελετούς που μπορούσαν να βρουν. 
Υπάρχει κάτι το... ασχολίαστο το να ποζάρεις με ένα ζευγάρι γυαλιά που δεν σε κολακεύουν διεθνώς. Και κάνει αυτόν που τα φοράει να δείχνει τα πάντα εκτός από έξυπνος.


Αθλητικές πλατφόρμες
Όσες εγκλημάτισαν κατά του στιλ: Spice Girls, Χάιντι Μόντατζ, Γουίλοου Σμιθ

Βάζουμε στοίχημα πως οι Τζέρι Χάλιγουελ και Έμα Μπάντον έχουν ακόμα εφιάλτες από εκείνες τις απαίσιες πλατφόρμες των Spice Girls, που φορούσαν συνέχεια στα τέλη των '90s. Αναρωτιόμαστε ποιανού ήταν εξ αρχής η ιδέα να συνδυάσουν μία πανύψηλη πλατφόρμα με ένα ζευγάρι αθλητικά; Ούτε άνετο, ούτε εύκολο στο μάτι, απορούμε πως υπάρχουν σχεδιαστές που τα φτιάχνουν ακόμα για διασημότητες των πρωτοσέλιδων όπως είναι η Χάιντι Μόντατζ, έτσι, για να δείχνουν γελοίες μέσα σ᾽αυτά.


Graphic leggings
Όσες εγκλημάτισαν κατά του στιλ: Ke$ha, Jessie J, Nicki Minaj



Αυτή η τάση για πολύχρωμα leggings βρέθηκε το 2009 από τις πασαρέλες στους δρόμους και δυστυχώς δεν δείχνει κανένα σημάδι πως έχει σκοπό να φύγει. 
Μία απαγορευτική επιλογή για κάποιους που φοράνε πάνω από νούμερο οκτώ, τα απίστευτα λαμπερά σχέδια επάνω σε κολάν υλικό προσθέτουν πόντους στην σιλουέτα, κάνοντας ακόμα και τις πιο αδύνατες να δείχνουν ογκώδης. 

Θυμίζοντας πιο πολύ 'Coco the Clown' παρά Coco Chanel, ελπίζαμε πως αυτή η τρέλα της μόδας θα είχε φτάσει στο τέλος της. Μέχρι που είδαμε πρόσφατα την Jessie J να φοράει ένα ζευγάρι στα πρόσφατα shows του Fashion Week, που έκανε τα μάτια μας να πονέσουν.


Extreme βάτες
Όσες εγκλημάτισαν κατά του στιλ: Lady Gaga, Βικτώρια Μπέκαμ, Χίλαρι Ντιβέϊ

Αυτός ο τύπος ρούχου που δεν θα έμοιαζε εκτός τόπου και χρόνου σ' ένα επεισόδιο του 1984 και της Δυναστείας, το Balmain σακάκι με τους έντονους ώμους, έγινε ένα από τα trend κλειδιά του 2009.

Η Βικτώρια Μπέκαμ έχει φορέσει τη δική της version των 7.000 λιρών όχι μία, αλλά δύο φορές, ενώ οι υπερβολικές, εμπνευσμένες από τα 80s βάτες έγιναν ένα από τα σήματα κατατεθέν της Lady Gaga. 

Αλλά μετά θυμηθήκαμε πόσο αστείοι δείχνουν οι Αμερικανοί ποδοσφαιριστές με τους τεράστιους ώμους. Τώρα η μόνη διασημότητα που μοιάζει να επιλέγει αυτή την «δυναμική» μόδα είναι η δικαστίνα της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς Dragon's Den, Χίλαρι Ντιβέϊ.


Εξτένσιονς με φτέρα
Όσoι εγκλημάτισαν κατά του στιλ: Μάιλι Σάιρους, Νικόλ Σέρζινγκερ, Στίβεν Τάιλερ

Εμπνευσμένα από τα 70s trend, τα εξτένσιονς με φτερά, εμφανίστηκαν την άνοιξη του 2011 και ξεκίνησαν να αποκτούν ένα κοινό, όταν άρχισαν να τα φοράνε αστέρες όπως η Νικόλ Σέρζινγκερ και ο Στίβεν Τάιλερ. Τα ίδια ακριβώς πολύχρωμα... λοφία που χρησιμοποιούσαν οι ψαράδες για να πιάσουν τους σολωμούς, έγιναν τόσο της μόδας που οι απεγνωσμένοι fashionistas άρχισαν να ψάχνουν σε προμηθευτές ψαράδικων για να βρουν το αξεσουάρ για τα μαλλιά τους. 

Ακριβό, έτοιμο να πέσει και τόσο cool όσο τα μπρασελέ και τα μαλλιάρα γιλέκα, αυτό το trend έδειχνε στα τέλη του καλοκαιριού πως μόνο ξεπερασμένο δεν ήταν. 


Οι άντρες και οι μπότες UGG
Όσοι εγκλημάτισαν κατά του στιλ: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Όλι Λόκ, Σέιν Γουάρν

Είτε τις αγαπάτε ή τις μισείτε, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι UGG μπότες είναι βολικές και άνετες. Σίγουρα, μοιάζουν με το ζευγάρι παντόφλες της γιαγιάς σας. Θα τις δείτε παντού και μάλιστα έκαναν την εμφάνισή τους πολλές φτηνές απομιμήσεις. Από την άλλη πλευρά, πιθανόν να συμφωνούσατε πως έχουν γίνει κλασικές και κάθε φθινόπωρο ξεμυτίζουν από τις γκαρνταρόμπες των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Όμως υπάρχει κάτι... λάθος να φοράει ένας άντρας τις UGG. Ο αστέρας του Χόλιγουντ Λεονάρντο ΝτιΚάπριο τους φορούσε πίσω στα 2002. Κάνοντας fast forward στο 2011, οι 'Muggs' είναι η επιλογή για τύπους που ντύνονται με πολύ αμφίβολο στυλ όπως οι Όλι Λοκ και Σέιν Γουάρν.