Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Αθωώθηκε επειδή δεν ήξερε ότι το σεξ με 13χρονη είναι παράνομο!


Μία απίστευτη δικαιολογία για τα πρότυπα του Δυτικού κόσμου προέβαλε ένας 18χρονος μουσουλμάνος στην Βρετανία, καταθέτοντας στο δικαστήριο όπου κατηγορείτο ότι αποπλάνησε μία ανήλικη. Όπως είπε ο ίδιος δεν είχε μάθει από το μουσουλμανικό περιβάλλον όπου μεγάλωσε πως απαγορεύεται το σεξ με κορίτσια 13 ετών! 
 
 
 
 
 
 
Ο 18χρονος κατηγορούμενος Αντίλ Ρασίντ παραδέχθηκε πως ταξίδευσε στο Νότιγχαμ και έκανε σεξ με το κορίτσι γνωρίζοντας την ηλικία της. Επί δύο μήνες επικοινωνούσαν μέσω Facebook, πριν τη συνεύρεσή τους.
Ο Αντίλ Ρασίντ, κάτοικος Μπέρμιγχαμ, ουσιαστικά παρανόμησε με τη δεκατριάχρονη. Όμως, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο, καθώς οι δικαστές τον άκουσαν να λέει ότι στο μουσουλμανικό σχολείο στη Βρετανία, όπου φοίτησε, διδάχτηκε πως οι γυναίκες δεν αξίζουν τίποτα. Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι η συνεύρεση με 13 ετών κορίτσι είναι παράνομη, εκφράζοντας την άγνοιά του για το σχετικό βρετανικό νόμο, αφού δεν είχε ενημερωθεί σχετικά από μέλος της οικογένειάς του, ελαφρυντικό που του αναγνωρίζει ο νόμος. Ακόμη, είπε πως ήταν αδαής σχετικά με τον έρωτα, καθώς δεν είχε καμία πρότερη εμπειρία.
Έτσι ο δικαστής του επέβαλε μεν ποινή, αλλά με αναστολή. Η αιτίαση του δικαστή ήταν ότι παρά το ότι είναι 18 ετών, άρα ενήλικος, είναι εμφανής η σεξουαλική αφέλεια και ανωριμότητά του. Ακόμη, ο εκπρόσωπος της δικαιοσύνης παρατήρησε πως ο Ρασίντ ήταν παθητικός και φανερά επηρεασμένος, χωρίς αυτοπεποίθηση κι έτσι έκρινε πως ενδεχόμενη φυλάκισή του πιο πολύ θα τον κατέστρεφε, παρά θα τον βελτίωνε. Κανονικά, ο νόμος προβλέπει τετραετή έως και επταετή κάθειρξη.
Ο κατηγορούμενος, βέβαια, υποστήριξε ότι είχε λάβει τη συναίνεση της νεαρής από πριν συναντηθούν. Εκείνος ταξίδευσε στο Νότιγχαμ, συναντήθηκαν, πήγαν στο ξενοδοχείο που εκείνος είχε κάνει κράτηση και έγινε αυτό για το οποίο διεξαγόταν η δίκη.
Η νεαρή είπε στην αστυνομία πως πήγαν στο ξενοδοχείο και αφού πέρασαν δύο ώρες, ο Ρασίντ πήγε στην τουαλέτα και βγήκε φορώντας ένα προφυλακτικό. Μετά την πράξη και αφού ο Ρασίντ επέστρεψε σπίτι του, το κορίτσι εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό σε μία φίλη της. Εκείνη αμέσως ενημέρωσε μία καθηγήτριά τους και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.
Ο δικαστής είπε σχετικά πως το κορίτσι είχε την επιθυμία να συνευρεθεί. Ωστόσο, υπενθύμισε πως ο νόμος υπάρχει για να προστατεύει τις ανήλικες, ακόμα κι όταν – νομίζουν πως – θέλουν κάτι τέτοιο.