Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Οι δέκα χειρότερες ταινίες του 2012!


Το 2012 είδαμε μερικές καταπληκτικές ταινίες αλλά μαζί με αυτές βγήκαν στους κινηματογράφους και μερικές απαράδεκτες παραγωγές που αν τις χάσατε δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις ψάξετε για να τις δείτε......
Ποιες ήταν οι χειρότερες ταινίες του έτους που πέρασε σύμφωνα με το msn? 






John Carter
Μπορεί πλέον να θεωρηθεί κανόνας πως μία ταινία που συμπεριλαμβάνει εξωγήινους ή/ και τον Taylor Kitsch στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα είναι μπούρδα. Αυτή ήταν η χρονιά που ο πρωταγωνιστής του Friday Night Lights θα τα κατάφερνε στη μεγάλη οθόνη και θα γινόταν ο νέος μεγάλος ήρωας των ταινιών δράσης. Υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός όταν επρόκειτο να κυκλοφορήσει η ταινία αλλά μετά κυκλοφόρησε και ο κόσμος την είδε και το όλο project κατέρρευσε. Παρολίγον να συμπαρασύρει και τη Disney μαζί του στην κατρακύλα με τόσο μεγάλες οικονομικές απώλειες που προκάλεσε στο studio.

Alex Cross
Τελικά ο Tyler Perry δεν είναι κακός μόνο στις δικές του ταινίες αλλά και στις ταινίες των άλλων. Εδώ προσπαθεί να γίνει Morgan Freeman στη θέση του Morgan Freeman υποδυόμενος τον πράκτορα του FBI ames Patterson στην ταινία που συναγωνίστηκε επάξια την αποτυχημένη επιλογή καστ με τον Robin Hood που την ατυχία είχε να παίξει ο Kevin Costner. Για να λέμε την αλήθεια δε βοηθήθηκε ούτε από τον Matthew Fox στο ρόλο του serial killer -απόδειξη (αν χρειάζεται απόδειξη) πως η θεαματική απώλεια βάρους δε συνιστά και βελτίωση των ερμηνευτικών δυνατοτήτων σου.

A Thousand Words
Είτε το πιστεύετε είτε όχι ο Eddie Murphy είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Ο άλλοτε A-lister που απαιτεί υπέρογκες αμοιβές για τους ρόλους του. Ελπίζουμε ο σκηνοθέτης Brian Robbins να κράτησε απόδειξη της μισθοδοσίας του για να ζητήσει πίσω τα λεφτά του μετά από μια ερμηνεία που μοιάζει με το τελευταίο καρφί στο φέρετρο όπου θα θαφτεί η καριέρα του Eddie Murphy. Αν και κυκλοφόρησε πέρυσι το Μάρτιο η ταινία είχε γυριστεί το 2008 και προφανώς βγήκε στην επιφάνεια από κάποιον που την ψάρεψε από τα άχρηστα του studio.

That’s My Boy
Η καριέρα του Adam Sandler απολαμβάνει το ίδιο status με αυτή του Eddie Murphy αυτή την περίοδο. Ο άλλοτε κωμικός ηθοποιός τρώει ακόμα τα λεφτά του από τις πράγματι αστείες ταινίες του Happy Gilmore και The Waterboy και καλά θα έκανε να μείνει σπίτι του. Αλλά μετά από 90 λεπτά υπερβολικού παιξίματος στην ταινία That's My Boy, απίστευτα ανούσιες φάρσες και μια πλοκή που δε διαφέρει από το να έχεις έναν ηλίθιο να φωνάζει στα αυτιά σου για μιάμιση ώρα αυτός που θα μείνει σπίτι του εφεξής είναι ο κόσμος που πήγε να τον δει.

Dark Shadows
Ο Johnny Depp, ο Tim Burton και η Eva Green βρέθηκαν όλοι σε αυτή τη γκοθ σαπουνόπερα. Το Dark Shadows θα μπορούσε να είναι υπέροχο. Αλλά δεν ήταν. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Johnny Depp και την αδιαμφισβήτητη ομορφιά της Eva Green η ταινία έκανε κοιλιά από την αρχή ως το τέλος. Υπαίτιος για το φιάσκο οφείλει να θεωρηθεί ο Tim Burton και ο σεναριογράφος Seth Grahame-Smith -ο οποίος ταλαιπώρησε τους θεατές και τις κινηματογραφικές αίθουσες με το εξίσου αποτυχημένο Abraham Lincoln: Vampire Hunter.

Taken 2
Το να απαγάγουν την οικογένεια σου μια φορά είναι ατυχές. Αλλά δύο φορές είναι απερισκεψία. Όπως και να χει ο Liam Neeson επέστρεψε στις κινηματογραφικές οθόνες επιδεικνύοντας την υποκριτική δεινότητά του και προσπαθώντας να προσελκύσει τους θεατές που λάτρεψαν το πρώτο μέρος της ταινίας. Περιττό να πούμε πως έφυγαν απογοητευμένοι από τα σινεμά έχοντας παρακολουθήσει το πιο ανυπόστατο sequel ταινίας από την εποχή του The NeverEnding Story II.


Paranormal Activity 4
Αν χρειαζόσασταν κι άλλες αποδείξεις πως το προϊόν που ονομάζεται Paranormal Activity πρέπει να πάψει να κυκλοφορεί ελπίζουμε το τέταρτο (και ευχόμαστε τελευταίο) sequel να σας πείσει. Αυτό που κάποτε φαινόταν φρέσκο τώρα είναι βαρετό, χωρίς τρομακτικές σκηνές και με ερμηνείες που κάνουν τους πρωτοετείς δραματικών σχολών να μοιάζουν με Σαιξπηρικούς ηθοποιούς σε σύγκριση.

The Watch
Λίγος Ben Stiller, μια σταγόνα Vince Vaughn και μια κάποια πλοκή που είχε να κάνει με μια ομάδα επίβλεψης μιας γειτονιάς που μάχεται εξωγήινους στα προάστεια η συνταγή του The Watch ακούγεται ως η απόλυτη συνταγή κινηματογραφικής αποτυχίας. Και αυτό ακριβώς ήταν. Η ταινία προσπάθησε να βγάλει τα λεφτά της στο box office αλλά οι θεατές την απέφυγαν όπως ο διάλος το λιβάνι -ευτυχώς γι αυτούς.

One for the Money
Το να φτιάξεις μια ρομαντική κομεντί δεν είναι και τόσο δύσκολο. Η συνταγή περιέχει μια ωραία ηθοποιό που τη βάζεις σε μια ανεκτή πλοκή την κάνεις να ερωτευτεί τον αντιπαθή αλλά απίστευτα γοητευτικό συμπρωταγωνιστή της και έτοιμο το μενού. Οπότε είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς μια ταινία με την Kathreine Heigl και τον Jason O’Mara τα πήγε τόσο χάλια. Αλλά τα κατάφερε. Γεμάτη στερεοτυπικές φάρσες και κακές ερμηνείες μας πρόσφερε 91 ανυπόφορα λεπτά που κανείς δε θέλει να (ξανα)ζήσει.

Battleship
Ποιος να το φανταζόταν πως μια ταινία που βασίζεται σε ένα δημοφιλές παιχνίδι στο οποίο πλοία βυθίζουν το ένα το άλλο και ολόκληρες αρμάτες εξοντώνονται θα ήταν τόσο κακή. Βέβαια το βασικό θέμα με τη Ναυμαχία δεν ήταν πως η ιδέα ήταν εξαρχής κακή -αν και, όπως αποδείχτηκε, τελικά, δε βοήθησε κιόλας. Το ζήτημα ήταν πως παρά τις υψηλές προσδοκίες το σενάτριο έμοιαζε γραμμένο από παιδί προσχολικής ηλικίας και παρ' όλα αυτά τα studio αποφάσισαν να ρίξουν εκατομμύρια δολάρια και αρκετά μεγάλα ονόματα στο καστ σε ένα project που τα πήγε χάλια στο box office. Το αποτέλεσμα ήταν ένα χάλι. Ωραιοποιημένο χάλι αλλά χάλι.
Πηγή msn.gr