Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πείτε αντίο στο κρυολόγημα σε 24 ώρες!!!



Απαλλαχτείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα


Ο καθηγητής Ron Eccles από το πανεπιστήμιο του Cardiff, μιλώντας στη Daily Mail δίνει τις συμβουλές του και μας αποκαλύπτει πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε το κρυολόγημα μέσα σε μόλις ένα 24ωρο!

7.00 π.μ. - Ώρα για ξύπνημα και ζεστό μπάνιο!
Το ζεστό μπάνιο είναι γιατρικό! Βοηθά τους μύες να χαλαρώσουν ενώ ανακουφίζει ενώ ο ατμός είναι αποτελεσματικός ακόμη και για τα ιγμόρεια!

8.00 π.μ. - Ώρα για πρωινό με κουάκερ και πορτοκάλι
Η διατροφή είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη του οργανισμού! Πιες χυμό πορτοκαλιού, πλούσιο σε βιταμίνη C και φάε λίγο κουάκερ με μούρα!

10.00 π.μ. - Ώρα για «κούρα»… κρυολογήματος
Τα πιο συχνά ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος είναι η μπουκωμένη μύτη, ο πονοκέφαλος και ο βήχας. Για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα πάρε σιρόπι για το βήχα και παστίλιες για το λαιμό! Μην αφήσεις το πρόβλημα να επιδεινωθεί. Όσο για το μπούκωμα, δοκίμασε το τρικ με το καυτό νερό. Βράσε νερό και βάλε το πρόσωπό σου πάνω από τον ατμό για πέντε λεπτά για να ανοίξουν οι αεραγωγοί.

12.00 μ.μ. - Ώρα για περίπατο
Ένας μικρός περίπατος πριν το μεσημεριανό θα βελτιώσει τη διάθεσή σου και θα ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

13 μ.μ. - Ώρα φαγητού!
Κοτοπουλάκι και σαλάτα – ο ιδανικός συνδυασμός. Η πρωτεΐνη βοηθά την ανοσολογική απόκριση.

3 μ.μ. - Ώρα για τσάι
Τσάι από βότανα κι άλλα ζεστά ροφήματα βοηθούν το κρυολόγημα. Εκτός από το τσάι πιες άλλο ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού που θα τονώσει το ανοσοποιητικό σου.

18 μ.μ. – Ώρα για πικάντικο δείπνο
Συστατικά όπως το τζίντζερ, το κάρι, το τσίλι, οι πιπεριές και το σκόρδο και διάφορα καυτερά μπαχάρια φημίζονται για τις αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητές τους αλλά και την ικανότητά τους να «ανοίγουν» τα ιγμόρεια! Άλλωστε στο κρύωμα, τα καυτερά ίσως είναι τα μόνα τρόφιμα που μπορείς να γευτείς.

20:00 μ.μ – Ώρα για χαλάρωση
Δώσε στον εαυτό σου την πολυτέλεια ενός ζεστού – χαλαρωτικού μπάνιου. Ο ατμός του ζεστού νερού θα χτυπήσει το κρύωμα στη ρίζα του!

22.00 μ.μ. - Ώρα για έναν καλό υπνάκο
Ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου. Απόφυγε λοιπόν την κατανάλωση καφέ ή αλκοόλ και μην παρακολουθήσεις τηλεόραση μέχρι αργά διότι το κρυολόγημα περνάει με ξεκούραση!