Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

5 «πράγματα» που δε φαντάστηκες ποτέ ότι σε παχαίνουν!



Διαβάζουμε καθημερινά αμέτρητα άρθρα για 
υγιεινές τροφές και για προγράμματα γυμναστικής που πρέπει να ακολουθούμε.
Όλα ωραία - όλα καλά, αλλά μήπως τελικά οι καθημερινές συνήθειές μας και οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε καθημερινά διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο; H απάντηση είναι ναι!

Δείτε μερικά πράγματα που σας παχαίνουν, τα οποία δε σας έχουν περάσει από το νου:

1. Η παρέα σου: Πόσες φορές έχει τύχει να θέλετε να φάτε υγιεινά αλλά λόγω πίεσης της παρέας σας να παραγγείλετε πίτσες ή σουβλάκια, καταλήγετε με διπλή πίτα-γύρο στο χέρι; Μη γελάτε. Η αλήθεια είναι ότι ο περίγυρός μας μπορεί να μας επηρεάσει πολύ. Ερευνητές έχουν αποδείξει ότι όταν είσαι με φίλους σου αποκτάς τις ίδιες συνήθειες. Μήπως να ασκήσεις βέτο και την επόμενη φορά να τους κεράσεις φρουτάκια και σαλάτα;


2. Έλλειψη ύπνου: Το έχουμε ξαναπεί, ο ύπνος είναι ο απόλυτος σύμμαχος για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι άνθρωποι μένουν ξάγρυπνοι, τείνουν να καταναλώνουν περίπου 300 επιπλέον θερμίδες από αυτούς που έχουν κοιμηθεί σωστά. Μήπως να μάθετε να κοιμόσαστε παραγωγικά; Οι βραδινές ώρες είναι οι πιο κατάλληλες για ύπνο και ο οχτάωρος ύπνος είναι ιδανικός.

3. Άγχος: Το άγχος, πέρα από την καλή σου διάθεση, σκοτώνει και τη γραμμή σου. Πως; Όταν είσαστε αγχωμένοι η τάση σας για φαγητό αυξάνεται. Ο οργανισμός σας επιζητά πιο έντονα παχυντικές τροφές και γλυκά, νιώθοντας ότι αυτά αποτελούν ανταμοιβή για το αδιέξοδό σας. Τρώγοντας νιώθετε ότι ξεσπάτε και έπειτα νιώθετε μια εφήμερη ευεξία. Τι γίνεται όμως όταν ανεβαίνετε στη ζυγαριά; Την επόμενη φορά που θα σας έρθει η τάση να ξεσπάσετε στο φαγητό, βγείτε έξω, περπατήστε, πηγαίνετε βόλτα με μια φίλη σας και προσπαθήστε να το ξεχάσετε.

4. Τα προϊόντα διαίτης : Αποτελούν μεγάλη παγίδα. Το γεγονός ότι έχουν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά δε σημαίνει ότι μπορείτε και να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες. Προσπαθήστε να είσαστε προσεκτικοί και να έχετε πάντα μέτρο. Προϊόν διαίτης δε σημαίνει και άπαχο, οπότε ό,τι βάζετε στο στόμα σας να θυμάστε ότι παχαίνει (εκτός από το νερό φυσικά)


5. Η σχέση σας: Πολλές γυναίκες επαναπαύονται όταν βρίσκονται σε σχέση και δένουν τον γάιδαρο τους . Αυτό τι σημαίνει; Ξεχνάνε τον εαυτό τους και τον αφήνουν στη μοίρα του. Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν οι γυναίκες παντρεύονται. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ότι είτε είμαστε ελεύθερες, είτε σε σχέση, είτε παντρεμένες, θα πρέπει να φροντίζουμε πάντα τον εαυτό μας.