Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Πράγματα που μπορείτε να βρείτε στο φεγγάρι (αν ποτέ ταξιδέψετε εκεί)


Ομάδα προηγούμενων αξιωματούχων της NASA προσφέρει ένα ταξίδι στο φεγγάρι για 1.5 δισ. δολάρια.....
Αν λάβουμε υπόψη μόνο την ποπ κουλτούρα κι αγνοήσουμε εντελώς τις επιστημονικές έρευνες, τι μπορεί να συναντήσουν στο φεγγάρι οι πρώτοι άνθρωποι που θα περάσουν εκεί τις διακοπές τους;
Λέγεται ότι το μέρος είναι γεμάτο με οτιδήποτε, είτε αυτό είναι πλεκτοί εξωγήινοι και νεκροί celebrities, είτε αυτό είναι ληγμένο φαγητό και στρατιές φασιστών.
Ένας τέτοιος 'κάτοικος' είναι κι ο Έλβις Πρίσλεϊ. Από τον θάνατό του, το 1977, ο βασιλιάς του rock 'n' roll λέγεται ότι μοιράζει το χρόνο του δουλεύοντας σε σούπερ μάρκετ και ζώντας στο φεγγάρι. Είναι μία απόσταση 384,4 χιλιάδων χιλιομέτρων. Δεν τα λέμε εμείς, οι εφημερίδες τα λένε.

Εξωγήινοι
Στο βιβλίο 'The First Men in the Moon' του HG Wells του 1901, δύο άνθρωποι ταξιδεύουν στο φεγγάρι και ανακαλύπτουν πως αυτό κατοικείται από μία φυλή εξωγήινων που αποκαλούνται Σεληνίτες (στη φωτογραφία). Τα πλάσματα αυτά έχουν αναπτύξει έναν προηγμένο πολιτισμό, κάτω από την επιφάνεια της σελήνης.

Παρά τις ζωντανές περιγραφές των εμφανίσεων των Σεληνιτών, μαζί με την αίσθηση πως ένας μυστικός εξωγήινος 'κόσμος' μοιάζει με τον ανθρώπινο, ο Wells δημιούργησε την ιδέα 'έξυπνων εξωγήινων': ιδέα που επηρέασε δραματικά την λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση τα τελευταία 100 χρόνια.


ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ έγραφε με ξύλινα γράμματα η βρετανική εφημερίδα Sunday Sport το 1988. Λίγες εβδομάδες αργότερα κυκλοφόρησε με μία εξίσου εντυπωσιακή αποκλειστικότητα: ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ (μόλις πάνω από την επικεφαλίδα: Τρομερός σύζυγος μεταμορφώνει τη γυναίκα του σε τραπεζάκι).


Τυρί
Η προέλευση αυτού του υπέροχου εδέσματος χάνεται στα βάθη των αιώνων. Γύρω του δημιουργήθηκαν λαϊκοί μύθοι του Μεσαίωνα, ενώ έγινε ακόμα και δημοφιλής παροιμία του 16ου αιώνα.

Πιθανή προέλευσή του περιγράφεται σε μύθο της Ανατολικής Ευρώπης, με πρωταγωνιστές μία αλεπού κι έναν λύκο. Η αλεπού, προσπαθώντας να φανεί εξυπνότερη του ανταγωνιστή της, προτρέπει τον λύκο να πιστέψει πως η αντανάκλαση του φεγγαριού σε ένα ποτάμι, είναι στην ουσία ένα κομμάτι τυρί. Ο λύκος προσπαθεί να 'φάει' το φεγγάρι, αλλά πνίγεται καθώς καταπίνει λίτρα νερού.


Ναζί
Σύμφωνα με το φιλμ 'Iron Sky' του 2012, οι Ναζί κρύβονται στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και ως σήμερα. Εγκατέλειψαν τη γη το 1945 με διαστημόπλοια που είχαν κατασκευάσει σε μυστική βάση στην Ανταρκτική. Πλέον είναι έτοιμοι να επιστρέψουν και να προσπαθήσουν να καταλάβουν τον πλανήτη.