Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δείτε τι έσοδα είχε η Gοοgle και... κλάψτε!

Έσοδα 14,4 δισ. δολαρίων κατέγραψε η Google το τελευταίο τρίμηνο του 2012, αρκετά μεγαλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, μεταδίδει ο Guardian. Έτσι, ο συνολικός της τζίρος...
για την περασμένη χρονιά ανήλθε στο ποσό-ρεκόρ των 50 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο στην ιστορία της αμερικανικής εταιρείας.

Τα συνολικά έσοδα από την πώληση διαφημίσεων αυξήθηκαν κατά 19%, συγκριτικά με το 25% που ήταν η αντίστοιχη αύξηση πριν από ένα χρόνο. Ο τζίρος από τις υπηρεσίες της Google ανήλθε στα 8,64 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 67% των συνολικών εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο και είναι βελτιωμένο κατά 18% από το 2011. Τα κέρδη της Google για το τελευταίο τρίμηνο ήταν 2,89 δισ. δολάρια, βελτιωμένα συγκριτικά με τα 2,71 δισ. δολάρια που κέρδισε το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Τα έσοδα από τα «κλικ» στις διαφημίσεις αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 24% και κατά 9% από τρίμηνο σε τρίμηνο.
Ωστόσο, μειωμένο κατά 6% ήταν το κόστος ανά «κλικ» (cost-per-click). Κάτι που, σύμφωνα με ειδικούς, σημαίνει πως η Google πλήττεται από την ολοένα μεγαλύτερη στροφή των χρηστών στις φορητές συσκευές.
to-gamato.com