Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Hi-tech αυτοκινητόδρομοι με σήμανση… που λάμπει στο σκοτάδι!


​Την πρωτοπορία στην ασφάλεια κατά την οδήγηση, φέρνουν δύο ολλανδικές εταιρίες, το Studio Roosegaarde και η Heijmans, οι οποίες αναπτύσσουν σε προσχέδιο τον «έξυπνο» αυτοκινητόδρομο!




Πρόκειται για ένα δρόμο που ενσωματώνει μια σειρά από διαδραστικές τεχνολογίες, οι οποίες προσαρμόζονται στις συνθήκες κυκλοφορίας και στην παροχή πολύτιμων πληροφοριών στους αυτοκινητιστές.



Το πλάνο περιλαμβάνει ένα συνδυασμό αισθητήρων, έξυπνων χρωμάτων και συσκευών συγκομιδής ενέργειας, με απώτερο σκοπό την "αυτοτροφοδότηση"! 



Για παράδειγμα το “Dynamic Paint” κάνει τα χρώματα, ευαίσθητα στη θερμοκρασία. Υπό κανονικές οδικές συνθήκες, το χρώμα παραμένει διαφανές, αλλά όταν η θερμοκρασία πέσει αρκετά με το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πάγος, τα χρώματα φωτίζουν με την ένδειξη προειδοποιητικών συμβόλων .



Το "Glow-in-the-Dark Road" απορροφά το φώς της μέρας και λάμπει για έως και δέκα ώρες τη νύχτα για να αυξήσει την προβολή και να μειώσει την ανάγκη για οδικό φωτισμό.



Και πολλά άλλα ακόμη επιφυλάσσονται στους φουτουριστικούς δρόμους της Ολλανδίας, τα προσχέδια των οποίων δημοσιοποιήθηκαν το Νοέμβριο του 2012 κι έχουν κάνει διαδικτυακά… πάταγο!


star.gr